Rolf Magnus Grenberg

Fiskeguide, kurs og foredragsholder
Jeg er 23 år gammel og bosatt på Østlandets dype skoger, noe som har satt spor i min allerede lange sportsfiskekarriere. Jeg har brukt store deler av min tid til ferskvannsfiske etter mange forskjellige arter, der jeg har benyttet utallige metoder. Konkurransefiske er noe jeg alltid har drevet med. Det startet med trolling, men har etter hvert utviklet seg til isfiske, moderne meite og gjeddefiske. Mitt godt over gjennomsnittlige konkurranseinstinkt har vært med på å gi meg en rask utvikling innenfor mange metoder i jakten på å bli bedre. Jeg har akkurat fullført videregående skole på Forshagaakademin innenfor sportsfiske, og er nå utdannet sportsfiskeguide. Dette har vært tre meget utviklende år for min del, der jeg blant annet har kunne fordype meg i fiskens biologi og anatomi, sportsfiskebransjen og mye annet spennende som berører meg som sportsfisker. Den islagte delen av sesongen går ofte med til ismeite etter gjedde, lake og forberedelser til sesongen.  Våren og høsten bruker jeg mest tid på gjedda og abbor. Der metodene er alt fra meitefiske, spinnfiske, fluefiske og trolling. Om sommeren er abborfiske noe som står høyt på prioriteringslista, men prøver alltid å få en tur eller to med kaffekjelen og fluestang når forholdene ligger til rette. Ellers så er jeg meget opptatt av miljø og synes kultivering, tilrettelegging, ivaretaking, og regelsetting av vann og vassdrag er viktig for å opprettholde et godt og rikt artsmangfold i de mange ulike sjøer og elver vi har her i Norge. Dette for at flest mulig fiskere skal kunne ha tilfredsstillende fiske. Jeg brenner spesielt for rekruttering, og utvikling av sportsfiske i Norge!

Siste på bloggen fra Rolf Magnus

SkittFiske Webinar: Spørsmål & svar

12. mai 2020

I forbindelse med Skittfiske.no sin Online Villmarksmesse var vi med på et webinar med tittel: Fang mer fisk ...

Les mer

Den Store Fiskekatalogen 2018

24. mars 2018

Normark`s Den Store Fiskekatalogen 2018 er nå publisert. Årets katalog har en mengde med nyheter fra Shimano ...

Les mer

2017 oppsumering

31. desember 2017

Det nye fiskeåret er rett rundt hjørnet, og i den anledning ønsker jeg å fortelle litt om det året som ha ...

Les mer

Isfiske etter gjedde

29. november 2017

Nå har isene lagt seg og det er liten tvil om at isfiske på glassklar is er både effektivt og kult.   ...

Les mer

Monstergjedde

5. november 2017

Høsten for meg er storgjeddetid, temperaturen i vannet smyger under ti grader og fisken merker at vinteren er ...

Les mer

Battle of Solør

9. juni 2017

Les mer