131cm 14,67

Monstergjedde

Høsten for meg er storgjeddetid, temperaturen i vannet smyger under ti grader og fisken merker at vinteren er i anmarsj.

Etter utallige timer i telefonen med teamkompis Marius Godli får vi bestemt oss for å legge ei ukes satsning i midten av Oktober. Planleggingen og researchen for denne turen begynte allerede høstsatsningen 2016. Når man skal fiske som dette ei hel uke er det godt å ha en tur kompis man samarbeider godt med og som er relativt lik til sinns når det gjelder tanker rundt fiske. Dette gjør at alt fra matlaging og hvordan man skal angripe de ulike fiskesituasjonene går mest mulig smidig. Smidighet er viktig, for skal resultat komme må man være effektiv og ha en god slagplan i bunn.

Som jeg også har gitt uttrykk for tidligere mener jeg at det å sette seg mål og planlegge er viktig. Og skulle man nå disse hårete målene og føle at planen fungerte vil lykkefølelsen bli desto større. Målet vårt for denne turen var fire gjedder over  ti kilo og ti over en meter.  Vi visste dette var et hårete mål, men ikke uoppnåelig. Fiske for meg personlig handler om å kose meg. Når det er sagt snakker jeg nok ikke bare for meg selv da jeg sier at jeg sjeldent koser meg når jeg ikke lykkes. Man skal tørre å sette seg mål som er vanskelig å nå, men de skal ikke være umulige. Mål og delmål må settes ut ifra forutsetninger som hvilke vann man skal fiske i, kunnskap, erfaringer og ytre forhold som vær, vannstand og upåvirkelig faktorer, og ikke minst tid til rådighet.

Ettersom suksessen var stor også ved fjorårets høsttur, bestemte vi oss for nok en gang å fiske på Finnskogen der jeg driver som guide og har relativt god oversikt på hvilke vassdrag som kunne levere ved de ulike forholdene. Planen ble satt ut ifra været som ble varslet og at vi ville bruke første dagen på å fiske på oss litt selvtillit. Vi hadde pakket med oss utstyr for de fleste metoder. Ettersom været kan være ustabilt på denne tiden av året ville vi være forberedt på alle scenarioer. En grov plan ble lagt for uken, spinnfiske dag en. Så fortsette med to dager med meite også avslutte uken med fire dager med dorging/trolling og spinnfiske.

Etter å ha oppsummert uka ble resultatet formidabelt, dessverre klarte vi heller ikke denne gangen å få fire over ti. Fordelingen av de største fiskene oss imellom ble ujevn, men dette var ren tilfeldighet. Ettersom vi fisker hver vår side ved trolling, og annenhver stang ved meitefiske. Selv dette til grunn fikk jeg æren av å fighte/posere med de tre største fiskene, men dette er et resultatet av teamwork og fiskene hadde ingen av oss fått uten den andre sin bistand. Takk for turen Marius, og en oppfordring til dere andre der ute: Få dere en skikkelig fiskekompis, for da går også de utallige turene uten resultat bedre. Dessuten er delt glede dobbelt glede.

Dette var første fisken over en meter som fikk syne innsiden på båten denne dagen. Vitale mål var 104cm 7,8kg.

Dag 2 er en dag jeg sent kommer til å glemme. Jeg får fire fisker, og havner på en  snittlengde på 112cm.

Denne madammen målte 116, og passerte den magiske grensa med et par hekto, men skulle vise seg å bli langt fra dagens største.

Her kommer nok mitt livs opplevelse som fisker så langt i livet. Ei gjedde som måler utrolige 131cm, og veier 14,67kg noe som innebærer nytt personbeste på vekt.

En stk happy angler etter å ha landet nytt personbeste på VMC 8650BZ, en krok jeg ikke får skrytt nok av. Vi ender denne dagen med fem fisk totalt, og jeg med en snittlengde på mine fire på utrolige 112cm.

Neste dag skulle vise seg å ikke bli noe bedre, men det kunne vi kanskje ikke forvente. Vi ender faktisk opp uten fisk. Dette setter ingen stopper for våre planer som er spinnfiske/trolling de kommende dagene.

Nok en gang skulle det vise seg å være lønnsomt å trosse minusgrader og nordavind. Noe som ikke var særdeles vanskelig med slike ekkoloddbilder.

 

Nok en gang er det jeg som får æren av å kjenne  noen skikkelig tunge «head-shakes» i enden av snøret. 

Her får vår tredje fisk over ti kilo hvile seg på avkrokingsmatten vår denne uken.

Denne fisken hadde virkelig den høstkondisjonen vi er på jakt etter og med sine 115cm drar den vekta helt ned på 12,30kg, en flott trollingfisk. Med denne kunne jeg notere meg nummer 7 over ti kilo i 2017.

Nå med gjenværende to dagers fiske hadde vi virkelig troa på at vi skulle klare å nå målet vårt. De gjenværende dagene skulle vi spinnfiske. Vi får besøk av ytterligere en i Rapala Teamet, Anders Bergesen. Resultatet ble en flott film og flere fisker over en meter. Marius kroner verket med en flott fisk på 9,4 du kan se på filmen.

Vi hadde mange fine fisker på Storm R.I.P.Roach, en shad som jeg synes fisker særdeles godt rundt store stimer med byttesfisk.

Kommentar