En fiskehistorie av de sjeldene!

Når man har mange fisketurer iløpet av en sesong, så opplever man noen ganger de mest utrolige ting, som denne gangen her;

Ei av de mange kveldsøktene i elva var blitt omlag ett par timer gammel, uten noe fart av noe slag da det omsider skulle gå på en bedre fisk. Jeg la ett kast litt oppstrøms på andre siden av elva, da det smeller til i enden av snøret! En bra ørret tar en Rapala Countdown Elite i fargen GDBT bak en stein. Tilslaget sitter bra men i det jeg venter på neste trekk ifra ørreten, så smeller det i sena inne ved snella, og jeg ser sena forsvinne ut igjennom stangringene! Jeg blir stående litt forbauset over hva som skjedde, i det jeg ser ørreten plasker flere ganger for å prøve å kvitte seg med wobbleren.

Jeg får summet meg, og tenker at jeg får gjøre ett forsøk på å få tak på sena som henger flere meter etter fisken. Jeg får knytt på en ny wobbler og gjør ett nytt kast ett par meter nedenfor der jeg sist så fisken. Jeg har ikke sveivet lenge før jeg kjenner at noe er på kroken, og halvveis inn så ser jeg sene som følger med inn. Når wobbleren nærmer seg land, så ser jeg at det snart er slutt på sena som forhåpentligvis fortsatt henger etter fisken. Jeg må ett par steg ut i elva for å nå tak i snøret. Meget overrasket så kjenner jeg at fisken fortsatt sitter i enden av snøret!

Jeg tar opp tlf og ringer team kamerat Martin på facetime, som jeg har snakket med kun en halvtimes tid tidligere. Jeg forteller hva som har skjedd, og trekker litt i snøret. Da ser vi på nytt at fisken er oppe å plasker noen ganger med spolen. Jeg legger på å sier at jeg ringer tilbake når jeg vet hvordan dette ender.

Jeg skjønner at det ikke er noe vits i å prøve å trekke inn ørreten med bare henda, så jeg surrer sena noen runder rundt foten, sånn at fisken ikke skal reise med med lina ut av fingrene mine, og setter meg ned for å få skjøtet linene sammen igjen. Litt små stressa klarer jeg å gjøre dette, og når jeg får strammet opp igjen, så er fortsatt fisken på kroken! Jeg får etter litt fisken over på min side av elva, og klarer å lure håva under den!

Dette er en helt absurd opplevelse, og kanskje noe av det merkeligste jeg har opplevd langs elva! Fisken er ikke av de peneste fiskene jeg har fått, men opplevelsen er det absolutt ingenting å utsette på!

Etter ett par bilder så settes fisken tilbake, og jeg kan puste lettet ut 😅

Her kommer noen bilder av fisken:

Har blitt tatt noen flere fine fisker hittil i år også, legger ved bilder av disse også;

Mai ørret tatt på en Storm 360gt Searchbait
Mai ørret tatt på en Rapala Countdown i fargen TRL
Ørret ifra Juli tatt på Rapala Shadow Rap Shad I fargen ROL
Ørret ifra samme tur som den over, tatt på Rapala Countdown Elite i fargen BLSML, som er Jaktia sin egen farge.
Ørret ifra slutten av Juli tatt på Rapala Countdown i fargen MN

Fortsatt god sommer og skitt fiske alle sammen der ute🎣

Kommentar