Oppsummering av årets ørret sesong..

Det går mot kaldere tider og vinteren setter inn for fult, så tenkte jeg fikk dele litt av sesongen med dere. 

Jeg starter fiske mitt oftest i mars/april da Storsjøen er isfri og solen varmer fingra nok til at jeg kan holde ut noen timer.. Og da er lysta så stor at jeg må få fuktet litt utstyr😊 

Fra Storsjøen en fin vårkveld

Med krøkle i sjøen så er dette ganske så effektivt om man finner mælakanten som krøkle stimene går langs, med ørreten jagende etter. Det har gitt meg fine fangster også i år.

En prikkefant som skal få friheten tilbake..

Som oftest bruker jeg naturtroe woblere som BX Minnow SMT, S, TR, RT og BBH.

Disse er gode å fiske langsomt med da de fortsatt har mye gange i seg ved langsom innsveiving. 

Elvefiske starter ikke før 1. Mai for min del, og da er det Renaelva som først er aktuell. Etter en sinnsyk start fra kamerat og fiske kollega Inge, var jeg ganske så spent foran første møtet med elva…. 

77cm hannfisk fra Renaelva

Og i år som tidligere år fikk jeg hilst på et nydelig eksemplar, denne gang en haka  på 77cm!!  Denne tok på Storm’s nyhet for året 360 GT Searchbait i fargen Gold digger. Etter en spennende kamp i mørket klarte Inge å lande den trygt i håva. Det ble tatt noen raske bilder før den ble satt skånsomt tilbake

Storm 360 GT Searchbait i fargen Gold Digger

Videre skulle det bli mange fine fangster men ingen som skulle matche den fra Renaelva.. 

Fiske i rennende vann starter først den 20 mai i elva som jeg bruker mest tid i, og da er sesongen igang på rett.

Årets første fra Mistra

Dette er fra Mistra tidlig i sesongen, tatt på BX minnow TR i 7cm, en av mine absolutte favoritter! 

Rapala BX Minnow TR 7cm
Fin fangst fra Åkrestrømmen en Juni natt..

Dette er ifra Åkrestrømmen, også relativt tidlig i sesongen. Her er Rapala Countdown MN 9cm en virkelig slager, denne har jeg tatt mange fine ørreter på.

Rapala Countdown MN 9cm
54cm og 1,95kg fra Mistra

Etter en god vårsesong bevegde jeg meg høyere opp i Mistra, parallelt med fisken beveger også jeg meg lengre opp i elva😉 Her hadde jeg fått prøvd en annen nyhet for året som var Rapala Countdown TRL 3D i 9cm str. Nok en fin ørret med god kondisjon.

Rapala Countdown TRL 3D

Videre fulgte mange fine fiske og naturopplevelser gjennom sommeren..

En nydelig kveld med fin fangst..
Dette er ifra en tidlig morgen i Mistra..
Fine natur opplevelser langs elvebredden..
Rapala Countdown BJRT

Når det er mørkere/uklart vann får denne luringen(Countdown BJRT 7cm) en del svømmetid, noe som har vist seg å være bra gang på gang. 

Foto: Inge Rønning

Fra en god høl i Mistra, en sen sommerdag…

Mistra (Foto: Inge Rønning)

Utover sen sommeren ble det flere turer utover når mørket kom sigende, og da gikk jeg over til bl.a.: Shadow Rap Shad i fargen Halloween. 

Rapala Shadow Rap Shad i fargen Halloween.
Rapala Skitter Pop i fargen FML

Og Skitter Pop i farge FML 7cm som  ørreten på bilde under tok på. Dette er et ekstremt spennende fiske, som brukes fra skumringen til mørkets frembrudd. 

Fra en høst tur og popper fiske i Renaelva, klar til å settes fri..

Og når sesongen nærmet seg slutten, tok vi i år som tidligere år turen til Randselva. Der  var jeg heldig å få ei nydelig rogne på 62cm rundt 3kg. Denne tok på Rapala Shadow Rap Shad i fargen Halloween, som også har blitt en favoritt i skrinet.

Nydelig rogne på 62cm klar til å settes ut igjen..

Det har vært en knallfin sesong, men de virkelig store fiskene har uteblitt.. Jeg har jo selvsagt mistet og vært i kontakt med flere store, noe som gjør dette så inderlig spennende. Og jeg vet at hver tur/time, vært minutt/kast er jeg nærmere de store øyeblikkene. 

Får den følelsen når du kjenner slakket og suget når storfisken tar, den følelsen vil drive meg til jeg ligger i kista!! 

Dette var noe fra min fiskesesong, og det er gode minner å ha med seg når vinteren kommer.😉

Øvre del langs Mistra..

Skitt fiske! 👍🎣

Mvh Anders 

Kommentar