Stenger og sneller som ble brukt etter gjedde og abbor i 2017 sesongen

Her vil jeg fortelle litt om stengene og snellene jeg brukte når jeg fisket etter gjedde og abbor denne sesongen. Noen var nye i det norske sortimentent i 2017 , noe kommer i 2018.

Først ut er gjeddefisket. Ble bra mange timer i 2017 og utstyret fikk testet seg skikkelig på spreke gjedder under vår, sommer og høstsesongens værforhold.

Shimano Tranx 301 og Shimano Technium 7’2 XXH

Shimano Tranx 301 er ett meget spennede tilskudd til gjeddefisket som kommer til butikkene i Norge 2018. Den vil komme i 300, 301, 400 og 401. Hvor 00 viser til at det er høyresveiv og 01 venstre. Tranx 301 som jeg har brukt til middels tungt softbaitfiske og til tungt jerkbaitfiske er nok den størrelsen de fleste vil gå for. Den ligger kjempegodt i hånda. Er lagd for å kaste tunge baits og temme stor fisk samtidig med at den skal være liten og lett. Her har Shimano virkelig gjort det godt, for bedre lavprofilsnelle har jeg ikke hatt! Den oppfyller alle krav en norsk gjeddefisker ser etter i en lavprofilsnelle. Løp og kjøp! Den vil ligge i det midtre prissegmentet da den kommer i butikkene.

Shimano Technium 7’2 XXH var ny i butikkene i Norge i år. Denne stanga har jeg brukt fra alt fra middels tungt softbaitfiske til tungt jerkbaitfiske. Det er ei meget lett stang med relativt dyp aksjon men som allikevel kan karakteriseres som «rask». Har gjort maaange kast med den og kjørt stor fisk på den uten å ha noe som helst å utsette på den. Ett godt kjøp i sin prisklasse.

Shimano Calcutta 400D

Etter en lang sesong med hard bruk av Calcutta 400D til et variert gjeddefiske her på Østlandet er jeg rett og slett imponert! Dette er ikke for jeg er «kjøpt og betalt» , men for at dette etter min mening er ei snelle uten sidestykke på det norske markedet. Her snakker vi japansk ingeniørkunst på sitt ypperste. Calcuttaen ligger godt i hånda og kaster langt! Den har fått ei ramme laget i ett stykke kaldpresset aluminium som gjør at den ikke bare er fin å se på men tåler styggmye juling. I tillegg gir Shimano’s X-Ship maksimal innsveivingskraft og silkemyk gange og utvekslingen passer nordiske gjeddefiskeforhold perfekt. En annen spennende sak jeg liker godt er at bremsejusteringen er montert på yttersiden av sveiva. Det gjør at det blir lite knoting når du rask skal stramme eller slakke bremsen. En brems som forøvrig er superjevn og som kan skilte med bremsekraft på opptil 7kg gjør kjøring av fisk til en lek! Snella var ny på det norske markedet i 2017 og vil nok være med ei stund fremover for dette er en skikkelig arbeidshest!

 


 

Så over til abborfisket og utstyret jeg har brukt der i 2017. Det skal sies at det meste av fisket foregår for min del med shad fra 5 -12,5cm og jigghoder på 5-15g. Utstyret jeg har brukt har fått kjørt seg godt da det har blitt mange abborturer på sensommern i år. Og hvor snittet på de 10 største abborene for min del lå godt over 1200g.

Shimano Stradic Ci4 2500 FB

Snella som har vært brukt er ei Shimano Stradic Ci4 FB i 2500 størrelsen. Hvorfor 2500 til abbor og ikke en 1000 snelle som er en del mindre og lettere lurer sikkert noen på. Svaret er enkelt og greit at 2500 snella tar inn noen cm mer for hver runde man sveiver inn , noe som i mine øyne er en stor fordel under abborfisket. Dette for å ha 100% kontakt med jiggen til enhver tid og få bukt med eventuell slakk som skulle oppstå rett etter tilsslaget settes når storabboren har tatt agnet. Shimano Stradic’n har fungert knirkefritt for meg , og med dens lave vekt og silkemyke brems er den en sikker vinner i mine øyne for den som er ute etter den beste snella man kan få i det midtre prissegmentet. Den er å finne i butikkhyllene allerede da den kom til 2017 sesongen.

Shimano Zodias 6,8ML Haspel

Stanga jeg har brukt mest i år under abborfisket er Shimano Zodias 6’8 ML . Dette er ei stang bygget med Shimano «High Power X» Finish. Noe som resulterer i ei meget lett, følsom og rask stang med en brutal ryggrad. Den er ellers utsmykket med ett Ci4 snellesete , og Premium Fuji Alconite K Semi-Micro stangringer. Denne stanga har jeg falt pladask for og jeg kommer til å utvide med en til , nemlig  7′ MH til krepse softbaits og annet tyngre abborsnacks. Stangserien kom ut i 2017 og vil forhåpentligvis være å finne i norske butikker i 2018!

Tight Lines!!!

Kommentar