SkittFiske Webinar: Spørsmål & svar

I forbindelse med Skittfiske.no sin Online Villmarksmesse var vi med på et webinar med tittel: Fang mer fisk med Rapala. I løpet av dette webinaret kom det inn en mengde med spørsmål. På et slikt webinar med begrenset med tid rekker vi ikke gå igjennom alle spørsmålene. Vi prøver her å sammenfatte noen av spørsmålene som kom inn å gi noen svar på de spørsmålene vi ikke hadde mulighet til å besvare under webinaret.Webinaret kan ses i sin helhet her:

Se gjerne på webinaret for få med dere flere tips og triks.


 • Ronny: Hvorfor er det slik at de fargene som er best plutselig forsvinner fra markedet? Feks Fargkode GALB OG BLM i Countdown.
  • Som sagt under webinaret så blir farger/modeller produsert etter etterspørsel. Rapala er et internasjonalt konsern hvor Norge er en liten del av hele konsernet. Vi har muligheter til å lage egne farger som er spesifisert for det norske markedet men det krever et minimums opplag som igjen styres av etterspørselen her i Norge.

 • Hans Martin: Er det slik at dere kun har rapala i boksen når dere reiser ut på tur, eller hender det at dere tester woblere fra f.eks abu eller westin?
  • Sortimentet til Rapala er så stort at vi har wobblere for alle situasjoner. Det er også viktig for oss å høste kunnskap og erfaringer på Rapala sine produkter, så skrinet inneholder kun wobblere fra Rapala.

 • Johannes: Hva heter dere på Facebook
  • Vi heter Rapala(NO) på Facebook, RapalaNorge på Instagram. De som satt i studio under webinaret er Rolf Magnus Grenberg og Marius Godli

 • Johannes: Når skal dere ha guide om utvalg av pilk jigg i saltvann. Og blir dere og ha om kveitefiske?
  • En guide for pilk/jigg i saltvann kan vi sikkert få til ganske raskt. Et webinar om kveitefiske kan også være et godt innspill til Skittfiske. På rapalaproguide.no ligger det flere innlegg som omhandler kveitefiske. Bruk søkefeltet og søk etter kveite eller andre spørsmål, så vil du kunne få opp innlegg som omhandler det du lurer på. Direktelink til innlegg om kveitefiske: rapalaproguide.no/?s=kveite Still oss gjerne spørsmål på Facebook/Instagram så vil vi sende disse videre til våre ambassadører på saltvannsfiske.

 • Mauritz M.:Hvorfor finnes det så få wobblere med mørk buk/underside??
  • Godt spørsmål Mauritz. De fleste byttesfisk har en lys buk, vil anta at dette er noe av grunnen. På wobblere med mye farge er samspillet i kontrastene også mer til nytte med en lys buk.

 • Roar: Hei,på Tomic lager man ett lenke til treblekroken i buken,hva tenker dere om det?hvor angriper fisken agnet mest tror eller vet dere det?
  • Samme måte som du referer til brukes mange ganger på wobbler. En predator fisk angriper nesten utelukkende mot hode/midt på en wobbler, en enkel treble er også en god ting med tanke på F&S. Et godt tips for de som dorger og gjerne har en mengde wobblere i skrinene sine er og ha løse kroksett til disse. Da vil du lagre wobblerne i skrinet uten kroker og slipper problemet med at mange henger sammen. Lager du også kroksett med VMC Bladed Hybrid så får du en ny trigger på wobblerne dine.

 • Fredrik H: Slags farge annbefaler du på vårdelen til gjedde?
  • Vårfiske etter gjedde kan deles inn i før og etterleks fiske. Under lek fisker vi ikke på de, på den måten sikrer vi at de får muligheten til å formere seg uten forstyrrelser. Fargevalget er igjen veldig avhengig av vannkvaliteten der du fisker. Før lek kan mye farge være en god ting nesten uansett kvalitet på vannet, vannet er kaldt og det trengs mer for å trigge en gjedde til hugg. Etterleks fiske er perioden hvor gjedda spiser seg opp igjen etter lek, de inntar da en stor mengde mat og står gjerne igjen i lekeområder da annen hvitfisk skal inn å leke på noe av de samme områdene. Da er naturlige farger å foretrekke.
Farge ROR

 • svenn:): wobbler for laks, sterkstrøm elv, steinbunn og 2,5m dyp. har brukt original float men den kommer lett opp i pga strømmen..
  • Countdown Abachi Salmon er en wobbler tatt frem for laksefiske. Svømmer ned mot ca 2m og laget for å tåle juling som både laks og stener kan påføre den. En annen wobbler som også er tatt frem for fiske i strømmende vann er Team Esko, svømmedyp som også kan passe elven din godt(1,2-1,8m). Den orginale Count Down i 7 og 9cm er kanskje den wobbleren som fanger mest laks i følge vår ekspert på laksefiske. Kommer wobbleren lett opp i strømmen så går den skjevt i vannet. Sjekk wobbleren ved å dra den hurtig gjennom vannet ved land slik at du ser den, juster øyet i motsatt retning av siden wobbleren legger seg over på. Justeringen er mikroskopisk så vær forsiktig. En wobbler som går rett i vannet skal ikke dra seg opp.

 • Hans Martin: Hva tenker dere om valg av snøre for crank/jerkbaits- mono, fluoro, eller braid?
  • For jerkbaits er det braid som gjelder, selvfølgelig med en god fortom av fluorocarbon. Har forsøkt med mono på klartvannsfiske uten å ha sett noe vesentlig forskjell i hugg med klar line. Crankbaitfiske har for vår del også blitt gjort med braid men da med en stang som er mer tilgivende i toppen. Vi har gjøre forsøk med fluorocarbon, ikke funnet noe oppsett som vi har vært fortrolige med. Fisket her kan ikke sammenlignes med det amerikanske bass fiske mtp fisketrykk og biotoper. For vårt fiske tror vi det har lite å si for å få fisk.

 • Lars-Kristian M: Hva gjør jeg feil når jeg stortsett alltid kroker fortomen når jeg har på peto/optus?
  • Her regner jeg med at problemet kommer i det peto synker? Den har en sirkulær bevegelse i synket som kan gjøre at den kan fange fortommen i det den synker. La den synke på stram line og gjerne stopp kastet rett før du treffer overflaten for å rett ut linen. Otus bremses såpass av halen at den bør du ikke ha slikt problem med. Opplever du det samme der så ikke la den synke på friline.

 • Dag martin: Lurte på om dere har noen tips til hastighet og fargevalg i mørkt vann ved gjedde trolling på våren
  • Fargevalget har vi sagt noe om tidligere, kikk på svarene her eller i webinaret. Fart på tidlig vårfiske kan være helt ned i 0,6 knop. Påse at det du fisker med har en gange ved sakte fart, Rapala X-Rap Otus har en forlokkende gange nesten uansett fart.

 • Mathias: Fisker dere med splittringen foran på wobbleren?
  • Ja og nei, ikke et godt svar men det kommer igjen an på fisketeknikk. I utgangspunktet er alle wobblere fra Rapala testet med det oppsettet som er, sitter det ring der skal du ikke ha noe betenkeligheter med å bruke den.

 • Kjell Åge M: Har dere noe tips hvilken wobbler som er best når det er stillevann (ingen krusninger) i fersk vann når man dorger ?
  • Spørsmålet er litt åpen Kjell Åge. Skal jeg anta du dorger på noen av våre større sjøer så er Scatter Rap Husky og Scatter Rap Husky Jerk soleklare favoritter, har den scatter skjea vi snakker om i webinaret og drar seg litt lenger ned slik at en eventuelt stripe fra lina ikke blir synlig fra dypet. Lange slep på 35-40m bak båten slik at båten har passert en god stund før wobbleren.

 • Anders: har dere liit info om Rapala BX brat? tenker primært til bruk til Abborfiske?
  • BX Brat er en Square Bill crank bait ment for å Cranke på grunnere områder. Square som rett og slett betyr firkantet er måten skjea er utformet på. Den tar mindre vann og gjør at du kan fiske de på grunnere områder der du fortsatt ønsker effekten av en wobbler som går og slår i bunn og rundt struktur med effekten til en crankbait. Kommer i 2 forskjellige versjoner avhengig av svømmedyp, BX Brat og BX Brat deep.

Som nevnt i webinaret kommer det i Juni 2020 en spennende nyhet fra Rapala, Rap-V Blade. Vær på din lokale Rapala forhandler slik at de har denne inne ved lansering, du bør ha denne i skrinet ditt!

Rapala V-Blade

God fiskesommer

Marius Godli

Rapala ProGuide
Rapala ProGuide
Rapala ProGuide
Rapala ProGuide
Marius Godli
Marius Godli
Marius Godli
Marius Godli

Kommentar