Mine topp 5 wobblere etter ørret i elv

Noen ørret elver har alt åpnet, mens andre er rett rundt hjørnet. Jeg tenker det skulle passe å komme med mine topp 5 wobblere, å ha med seg i skrinet på jakt etter brunt gull 😊

1. Rapala Countdown Elite: Etter min mening, kanskje årets hotteste nyhet etter ørreten! Dette er en synkende wobbler på 7.5 cm, som kommer i veldig mange fine farger. Mange naturtro, men også mange triggende farger! En veldig godt balansert wobbler på 10 gram, som man kaster utrolig langt og presist. Den har en litt høyere profil enn den vanlige Countdown, og en veldig livlig og fin svømme bevegelse. Jeg har hatt veldig gode fangster på denne i Renaelva i vår, med en fin toppfisk på 2.1 kg 😊

2. Rapala BX Minnow: wobbleren som aldri svikter. En flytende og langtkastenede wobbler, med 60/40 rullende/woblende bevegelse. Den begynner sin fine svømme bevegelse ved veldig lav hastighet, noe som gjør den til ett godt valg i ei kald og treig elv. Dette er en wobbler som har levert mange store fisker! Den fåes i 7 og 10 cm. Selv velger jeg 10 i de større elvene, mens jeg ofte går for 7 i de mindre.

Fjorårets vakreste ørret på Rapala BX Minnow

3. Rapala Countdown: I stor ørret test vant Countdown soleklart i både 2013 og 2019! En synkende wobbler i mange størrelser og farger. Selv velger jeg stort sett 7 og 9 cm. Den kommer også i noen nye spennende farger i år! Denne wobbleren tar jeg veldig ofte frem i de litt striere partiene av elva, der jeg trenger litt tyngde for å komme ned til fisken. En veldig lettfisket wobbler, som sjeldent skuffer.

Mistra ørret tatt på Rapala Countdown i fargen MN

4. Rapala Team Esko: Elve wobbleren! Denne er laget for å kunne fiskes i raskt flytende elver, da den har ei skje som er spesial laget til dette. Den er 7 cm, flytende og kommer i mange spennende farger! samme hvor rask elva er, så holder denne seg fint nede i vannet.

En liten rakker på Rapala Team Esko
Storørret tatt på Rapala Team Esko

5. Rapala Shadow Rap 07: Den lille jokeren! Rapala Shadow Rap 07 kom i fjor, og ga meg utrolig mange flotte ørreter i elva! Den er flytende og ganske lett. Men i de litt roligere partiene av elva, er den utrolig effektiv! Den kan fiskes helt vanlig inn, eller den kan jerkes. Uansett, så trigger den fisk til hugg. Denne kommer i mange spennende farger som passer både dag og natt fiske veldig godt!

Flott Mistra ørret ifra åpnings dagen i fjor.

Da er det bare å komme seg i elva å friste lykken 😊 Skitt fiske folkens!

Inge

Kommentar