Isfiske etter gjedde

Nå har isene lagt seg og det er liten tvil om at isfiske på glassklar is er både effektivt og kult.

 

Blankis som vi kaller det. Gir gode lysforhold under isen noe som ikke er noen ulempe i mine øyne. Isen i seg selv gir også tilgang på masse vann som ellers kan være utilgjengelige med båt. Rundt om på Finnskogen er det ca 10cm is på de fleste småvann allerede. Selv om alt virker tilsynelatende trygt så ta sikkerhet på alvor. Ispigger rundt halsen er et måste, men gi gjerne beskjed om hvor du drar og ta med telefon. Beste er å ha med en kompis på tur som kan bistå deg med både selskap og hjelp om ulykken skulle være ute. Med flytedress er det også lettere å ta seg opp igjen på isen og holde varmen.

De turene jeg har vært ute har jeg fått fisk helt fra lysning til mørket senker seg, og i disse dager er ikke det noe problem å være ute hele dager når disse er såpass korte. Litt ved og varm lunsj hjelper også på ståpåviljen min!

 

Mitt stall tips er å henge agnfisken høyt nå som det er såppas lyst under isen, og gjerne litt store agnfisker. Selv bruker jeg ofte små brasme, og store morter rigget på to trebbelkroker. favoritten er uten tvil VMC 8650 str.2. Øverste trøbbel i ryggen slik at fisken henger relativt naturlig. Den andre rett bak brystfinna. Disse bør sitte løst når man helst skal dra krokene løs fra agnfisken i det man kroker.

Med en knallstart på is-sesongen kan jeg rapportere om den flotte fisken i topp.

117cm 11640g

I tilegg til denne har jeg fått hilst på tre ytterligere fisker over en meter allerede så må jeg virkelig si meg fornøyd. Når det er sagt har jeg også hatt en tur uten fangst allerede i år noe man må regne med.

Husk å være forsiktige med også fisken nå på vinterstid. Bruk landingsmatte og veienett, og hold tiden til fisken over vann minimal. Dette er viktig for god catch and release!

 

Skitt fiske, og å ivareta deres egen og fiskens sikkerhet!

Kommentar