Kanon avslutning på årets Mistra sesong!

For min del er sesongen over i Mistra for i år. Og for en kanon avslutning det ble! Mine 3 siste turer resulterte i fisker på 2.4 5.6 og 2kg!

Her kommer en liten oppsummering av turen som resulterte i årets tredje 5+ fisk i håva.

Muligheten skulle by seg for en kvelds økt igjen. Elva hadde sunket mye de siste ukene, og var nå nesten der den var på sitt laveste i sommer. Valget for kveldens strekke falt på en plass jeg ikke har fisket på noen uker. Jeg var på plass i elva ca klokka 18.30, og fisket meg grundig oppover på ei fin strekke jeg ofte har opplevd bra fiske. Men denne gangen var det helt dødt. Til og med småfisken var totalt fraværende! Jeg var igjennom hele wobbler skrinet ett par ganger tror jeg, uten at det utgjorde noen forskjell.. Etter en drøy times fiske, kommet jeg til en fin høl. En høl jeg aldri før har fått fisk over 2 kilo, men som jeg alltid kjenner en ekstra spenning ved når jeg nærmer meg. Jeg hadde nå satt på en Rapala Countdown Elite i fargen MOF (May og Fred Edition)

Med lita og blank elv så gjorde jeg første kaste ifra litt nedenfor hølen, og plasserte wobbleren opp mot det øverste partiet av den. Jeg startet innsveivingen, og halveis inn mot meg så hogger det momentant til. Jeg får satt ett bra tilslag og fisken viser seg i overflaten raskt. Jeg ser at det er en solid fisk, og storfisk skjelva melder seg umiddelbart! Jeg flytter meg opp til hølen, så jeg ikke tvinger fisken ut av hølen. Fisken kommer imot meg ganske raskt, og passerer meg kun 1 meter ut for meg. Den har bestemt seg for å følge stryket ut av hølen, så jeg strammer til bremsen det jeg tørr, og gjør alt i min makt for å få fisken til å snu. Den siger roligere og roligere ifra meg, før den stopper opp helt nede på brekket av hølen. Den blir stående der kun få sekunder, før den heldigvis kommer oppover igjen. Når den på nytt nærmer seg meg, er den oppe å plasker en del igjen. Men nå begynner den å bli litt mer medgjørlig, og jeg føler at jeg begynner å få kontroll på den. Jeg presser fisken opp til meg, å får den inn på grunna jeg står ved. Fisken glir over på siden, og jeg får den opp i håva, og jubelen kan omsider slippes løs!

Fisken var 77cm og 5.6 kg, en flott brunørret I god kondisjon! Etter noen bilder svømmer fisken fint tilbake til hølen.

Mistra har behandlet meg godt i år, og på mine 15 år som middels ivrig Mistra fisker, har jeg aldri opplevd lignende fiske som jeg har hatt denne sesongen. Jeg føler meg heldig som har muligheten til å dyrke hobbyen min sånn som jeg gjør. Det sitter noen i andre enden, som fortjener en stor takk, og har en del av æren for mye av dette. Og jammen er er jeg heldig som har ei å kunne dele gleden, fortvilelsen, oppturer og nedtur med, som er oppriktig interessert i det jeg holder på med. Takk for det ☺️

Det er forstatt igjen noe av sesongen i elver her på østlandet. Så det er bare å komme seg ut å nyte siste rest av sesongen. Skittfiske til alle der ute 😊🎣

Kommentar