En drømmesesong i Mistra!

Sesongen er rett rundt hjørnet, man ser for seg alle mulige scenarier, og drømmer om de virkelig flotte storørretene. Når sesongen er over, så ser man ofte at det ikke ble helt som man drømte om, selv om man absolutt hver sesong har mange flotte opplevelser langs elva!

Men årets sesong i Mistra kan oppsumeres godt over hva man på forhånd kunne turt og drømme om! En oppsummering av de største høydepunkter kan leses her.

Årets første opptur kom under den 9. utgaven av Fiskefesten. Jeg satset virkelig hardt i år, og ble belønnet med 1. plass mest fisk elv. Det ble 7 godkjente fisker, på henholdsvis 38, 41, 44, 47, 52, 56 og 56 cm. Noe som ga en utregnet totalvekt på 8,46 kg. Det var Rapala Countdown Elite75 og Rapala FlatRap som leverte samtlige av disse. Det smakte utrolig godt og endelig lykkes med å klatre helt til topps 😊

Det ble utrolig mye stang ut etter Fiskefesten, og jeg måtte helt til slutten av Juli før det endelig skulle lykkes å lande en skikkelig flott Mistra ørret! Denne var til gjengjeld en flott ho fisk som strekte vekta til 3.1 kg! Dette smakte ekstra godt etter ei lang økt på 5 timer uten noe som helst action. Fisken lot seg friste av en Rapala Countdown i fargen SSH

Det går etter dette 3 nye uker uten noe fisk av nevneverdig kaliber. Elva hadde vært lita i en lang periode, og det hadde nå kommet mye regn, som nesten firedoblet vannføringen iløpet av litt over ett døgn! Muligheten for en ny tur i elva kom, og selv om jeg ikke akkurat følte at forholdene lå til rette, så måtte jeg friste lykken. Når jeg kom til elva og så hvor mye vann det egentlig var, og hvor mye gress og skit som kom med elva, så var jeg på nippet til å kaste inn håndkleet… Men én fin ørret på 1.8 kg etter en halvtimes fiske, tente ett lite håp. Jeg har i år fisket en del med Rapala Countdown Elite95, og med vannføringen som var denne dagen, så følte jeg at denne virkelig kom til sin rett. Etter ytterligere en times fiske, så kommer jeg til en fin høl i elva, jeg ofte har hatt bra uttelling. Og denne gangen skulle absolutt ikke bli noe unntak! Etter å ha fisket over etter min mening de hotteste spottene, gjør jeg ett kast langs land oppstrøms meg. I det wobbleren nærmer seg land, så hogger det kraftig til! Jeg får gjort ett godt mothugg, i det en stor ørret plasker til i overflaten! Den drar rett ut i hoved strømmen av hølen, og jeg rekker ikke gjøre stort før det bærer iveien nedover ei regn stor og stri elv! Ørreten er inntil, og gir meg flere muligheter til å håve den. Men jeg føler ikke at jeg har god nok kontroll på den til å gjøre ett helhjertet forsøk. Etter ca 3-400 meter nedover elva, er fisken såpass kjørt, at håvingen lar seg greit gjennomføre. Jubelen kan endelig slippes løs, og jeg føler meg ganske så sikker på at jeg etter 5 år, endelig har krysset 5 kilos grensa i Mistra igjen! Vekt og målebånd finnes frem, og fasiten er 5.7 kg og 73 cm. Dette gir en K-faktor på hele 1.46! Det er fargen GDWK i Rapala Countdown Elite95 som frister denne ruggen til hugg.

Det begynner å nærme seg skumring, men med en ny høl bare rett rundt neste sving, så må jeg bare prøve litt til. Og det skal jeg ikke angre på! På første kast, så er nok en bra fisk etter wobbleren. Jeg gjør mange kast uten at den viser noe mer interesse. Mange wobblere i diverse fasonger og farger blir prøvd. Det begynner nå å bli mørkt, og jeg bestemmer meg for å prøve en annen farge, før jeg avslutter for kvelden. En ny Rapala Countdown Elite95 i fargen GDSS blir satt på. Første kastet blir gjort der fisken noen minutter tidligere hadde vært etter, men det er ingen ting hverken å se eller merke. Jeg gjør neste kast omlag 2 meter nedstrøms, og i det jeg har fisket wobbleren noe imot meg så smeller det til! Det blir ett vannvittig spetakkel ute i hølen! Det hoppes, plaskes og ruses noe helt vilt, før det hele roer seg, og fisken blir stående å stange ute i hølen. Jeg får på hodelykta og kommer meg litt bedre i posisjon, for og evnt kunne følge på, om fisken skulle bestemme seg for å dra iveien nedover elva. Jeg holder ett skikkelig press på fisken, som etterhvert kommer sigende rolig nedover og ut av hølen. Jeg skjønner at dette er en solid fisk på måten den oppfører seg på. Men det er ikke før jeg sitter med fisken i håva, 100 meter lenger ned i elva, at jeg virkelig forstår hvor stor den er! Fisken veies til solide 6.6 kg og måler 80 cm! Det er altså pers nr to i Mistra på ca en halvtimes fiske! Jeg må nesten klype meg i armen for å forstå hva jeg egentlig nettopp har opplevd! Ørret over 6 kilo har alltid vært en drøm, helt siden jeg for mange mange år siden la min elsk på Mistra, og for alvor begynte å virkelig satse hardt etter storørreten der!

Etter dette er det bare å kose seg resten av sesongen, og alt som evnt skulle skje vil bli en kjempe bonus!

Og jammen skal jeg ikke lykkes med å kroke ennå en flott Mistra ørret, på tampen av sesongen! En kveldstur ei lita uke før elva stenger skulle vise seg å ende med fisk nummer 3 over 5 kilo denne sesongen.

Etter å ha fisket omlag halvveis av kveldens økt, der jeg hadde hatt kontakt med en bedre fisk når jeg startet, kommer jeg til en stor og fin høl. Dette er en fin plass der jeg ikke har hatt noe særlig hell tidligere, men en plass som alltid gir en puls økning når man gjør det første kastet! Jeg hadde prøvd mange forskjellige wobblere i ulike farger oppover der jeg hadde fisket. Men når jeg skulle gjøre det første kastet i hølen, så var det Rapala Countdown Elite i fargen MOF (May og Fred Edition) som skulle få første mulighet. Jeg trengte ikke mer enn ett kast, før det er bråstopp i enden av snøret! En grov fisk er oppe og ruller i overflata, før den kommer nedover imot meg. Den passerer rett på utsiden av meg, og jeg begynner å få troa på en ny 5+fisk! Fisken er tung og holde i hølen, når den prøver å komme seg ut i hoved strømmen og ut av hølen. Jeg strammer bremsen det jeg tørr, og klarer å få fisken til å snu i siste liten. Den begynner å nærme seg, og håva gjøres klar. Jubelen slippes løs når storfisken ligger trygt i håva! Målene på den viser solide 5.6 kg og 77cm.

Før denne sesongen var min største Mistra ørret på 5.4 kg. Med 3 ørreter større en det på en og samme sesong, så er dette langt mer enn hva jeg noen gang kunne turt og drømme om!

Noen sesonger er det mest stang ut, mens andre sesonger går det meste så til de grader veien, som i år. Det er dette som gjør denne galskapen så utrolig spennende, man vet aldri hva neste tur bringer.

Så det er bare å begynne å fantasere og drømme seg bort, i hva neste sesong bringer 😊

Takk for i år, magiske Mistra.

Kommentar