Popperfiske etter ørret!

Stor ørret liker mus

Når vi kommer litt utover på sensommeren og det begynner bli mørkt og kaldt om nettene så er det lite som slår popperfiske etter ørret! det er utrolig mye action, passe frustrerende og sinnsykt morro når det sitter!

Mye hugg, lite fisk

Popperen sveives sakte og rykkvis i overflaten for å imitere svømmende mus, og ofte så er ørreten kun bortpå og slår på popperen med halen for å «lamme» musa. Men! Når det først sitter så kan det ofte være ørret av det bedre kaliberet.

Stor ørret tatt på Rapala Skitterpop i fargen FML

Actionfylte netter

Sist tur så ble det en solid økt med popper, jeg hadde med kompis Sondre Bonden som skulle få prøve Rapala Skitterpop etter ørret for første gang. Vi begynte rolig med 3 hugg på de 3 første kasta, og endte med godt over 20 hugg hver på noen timer med fiske. Heldigvis ble noen av ørretene med opp!

En av ørretene ifra den natta, kanskje den peneste jeg har fått!
Bonden med sin første ørret på mus
Nr2..
Bonden hadde kontroll på musa og fikk 3 ørret i håven til slutt, de største ble ikke med denne gangen men utrolig morro alikevell

Storørret

Som nevnt, så kan man treffe på de virkelig store ørretene om man våger og stå med popperen i mørket. Det fiskes på stille partier i elver, ofte nærme land og da er det alltid ekstra spennende å tenke på når det banker på i overflata, ofte også kun en stangende ifra deg..

Ørret på 5kg som ga meg hjerteinfarkt idet den tok 1m ifra beina mine
Rapala skitterpop FML 07

lyst til å fiske med popper?

Oppsøk rolige partier i elv, eller småvann. kast gjerne oppstrøms og sveiv mot deg så det virker mere naturlig, mus svømmer sjelden oppstrøms. Sveiv veldig sakte, så vidt musa går i overflata og gi ett lite rykk i stangtuppen innimellom. Om ørreten er bortpå og slår på musa, stopp og sveiv. Ofte så tar den igjen!

Skal du fiske i mørket, ta med deg en Rapala skitterpop i fargen FML og prøv deg på noe nytt og spennende!

Skitt fiske!

Kommentar