Vinterfiske og god uttelling på isen!

Etter at forrige sesong ble avsluttet i desember, har jeg hatt en rolig periode fiskemessig. Mye av dette skyldes stabilt dårlig vintervær i nord. Det har knapt vært en eneste helgedag etter nyttår uten kuling og nedbør. Jeg hadde i grunn håpet å komme meg ut på skreifiske allerede i februar, men det drøyde til midten av mars før første turen lot seg gjøre. Ettersom vi så en liten værlomme åpne seg tok Kim, Marcus og jeg en tur fra Lauklines Kystferie i Kattfjorden og ut til Malangsgrunnen.

Det var ikke akkurat enkle forhold der ute for å si det mildt. Store dønninger og bølger fra en annen kant gjorde turen ut litt strabasiøs og vel på plass måtte vi sette sjøbein for å holde balansen godt. Med andre ord, ikke en tur for de lett sjøsyke. Men vi er blitt vant til litt vær gjennom årene, så det gikk greit.

Fisket var helt greit og det ble mye god matfisk med hjem til venner og familie. Det ble en del fisk over 20 kg, men dessverre fikk vi ikke opp de virkelig store.

Pen sei var det også i området.

Vi passerte Håja på hjemveien

Ørnesafari blir det nesten alltid på disse turene.

Marcus og jeg mistet hver vår gedigne skrei, som vi antok var over 30 kg. Men de får heller vente til neste gang. Om det da blir mulighet for flere turer. De siste tre ukene har vær og vind definitivt ikke spilt på lag. Det gjaldt også i påsken, så planene om havfiske har utgått foreløpig. Det begynner snart å nærme seg tid for steinbiten (mer om det senere) og i år har vi store planer og enda flere nye plasser å utforske… :)

På langfredag valgte Marcus, Mimmi, pappa, Gunnar og jeg å trosse snøbyger og vind for en isfisketur. Stor ørret på isen var målet. Det begynner å bli noen år siden sist jeg fikk en stor fisk på isfiske, så det var ekstra gøy at det slo til denne gangen. Rett etter at jeg hadde sluppet ned og agnet opp med en meitemark hogg det på haspelstanga. Det ble en morsom fight. Stangsettet for anledningen var en Rapala Fathom Ice Combo med Sufix-isfiskesene. En deilig combo å kjøre fisk på som tillot ørreten å ta snøre når den ville det.

Marcus hjalp til med å berge fangsten

Fisken var 49 cm lang og veide 1300 gram. En nydelig fisk som smakte utmerket til middag neste dag.

Takk til Marcus og Gunnar for bilder og film.

Kommer tilbake med mer fiskestoff om ikke så lenge. God påske videre!

Kommentar