Pangstart på årets ørretsesong!

Sist søndag så vippet gradestokken på riktig side av 10 tallet igjen, og jeg bestemte meg for å friste lykken. Da jeg på langt nær er noe ihuga isfisker, så tynes spinnfiske sesongen etter ørret i det aller lengste! Det er ikke mange isfrie vann å spore nå, men Storsjøen i Rendalen er åpen, og det kan absolutt være verdt å ta turen dit.

Værmeldinga viste tilnærmet vindstille, så jeg bestemte meg tidlig for å ta kajakken. Det gjør det litt enklere å komme til. Rett før klokka 10 satte jeg kajakken på vannet, og startet fiskingen. Jeg hadde på forhånd gått til anskaffelse av Rapala RippinRap i fargen BLS. Lilla er noe jeg tidligere har hatt god erfaring med når det er kaldt i vannet, så denne hadde jeg stål trua på!

Rapala RippinRap BLS

Jeg hadde nok ikke fisket mer enn fem minutter når det hogger kraftig til kun få meter ifra kajakken. Fisken drar rett nedover flere meter, og jeg skjønner at dette må være en bra fisk! Får den to ganger nesten til overflata før den raser nedover igjen. Etter en tøff kamp ender endelig fisken i håva. Fisken veier 3.2 kg, og jeg er egentlig alerede godt fornøyd!

Storsjø ørret 3.2 kg.
Flott i form og farger.

Det skal ikke gå lange tiden før det på nytt er fast fisk. Også denne gangen er det en fisk som gir en solid kamp. Etter litt ligger fisk nr 2 i håva. Denne veier 2.3 kg!

Flott ørret på Rapala RippinRap BLS.

Etter dette dør det ut litt, og det blir lunsj og kaffe, før jeg tar en tur utpå igjen. Min bedre halvdel har også kommet for å være med å fiske etter lunsj. Det tar ca 10 minutter, så har hun fast fisk! Nina har vært med noen turer tidligere i høst også, men det har ikke helt villet seg. Men denne gangen har hun bestemt seg! Fisken havner raskt i håva, og jubelen slippes løs!! Denne veier 1.2 kg og er hennes største ørret tatt ifra land. Det er ekstra morro 😊 Denne blir tatt på en Rapala RippinRap i fargen HSD.

Rapala RippinRap HSD
Stor fornøyd fisker.

Iløpet av en liten times fiske har jeg to fine fisker til i håva, på henholdsvis 2 og 1.5 kg, og begge disse ble også tatt på Rapala RippinRap i fagene BLS! Ingen tvil om at dette er en farge som er svært giftig nå på denne tiden.

Etter dette begynner det å skumre, og dagen avsluttes. En vanvittig sesong start kan oppsummeres med 5 fisker ifra 1.2 til 3.2 kg med 3 stk 2+ fisker 😊 Man kan ikke annet enn å være strålende fornøyd med en sånn dag, og attpåtil i Januar i åpent vann!

Godt nyttår og skitt fiske folkens 🎆🎣

Kommentar