Forlengelse av ørretsesongen med god uttelling!

Det er kanskje ikke først og fremst spinnfiske etter ørret, som lokker fiskefolket ut nå på denne tiden av året. Men nå som det er hverken fugl eller fisk, så kan man ha gode muligheter for å få seg en god fiske opplevelse bland annet i Storsjøen i Rendalen!

Etter en 2 måneders fredningsperiode, så åpnet det opp igjen for fiske i Storsjøen 16. November. Storsjøen er en regulert sjø, og det er hovedsaklig når sjøen tappes ned i Februar, at fisket ofte drar igang igjen her. Men jeg bestemte meg for å gjøre en liten tur for å friste lykken. Fisken er jo i sjøen nå også. Det er litt mer begrenset med tilgjengelige plasser langs land nå, når sjøen er full. Men man finner noen fine steder både på øst og vest siden av sjøen nå også.

Jeg bestemte med for å teste Rapala RippinRap i dag, og skulle allerede etter første kastet ha turens første kontakt! Det virket som det sto mye fisk på ca 2-5 meters dybde. Kast nummer tre er det fast fisk! Denne gir en god kamp, og kjemper hardt imot. Men omsider så ligger fisken i håva. Denne veier 2.1 kg! En knall fin fisk som redder turen og vel så det!

Rapala RippinRap i fargen SML

Når jeg først hadde tatt turen, så tenkte jeg at jeg måtte prøve litt til. Og ikke mange kastene etter, så er det fast fisk igjen! Denne merker jeg at er av mindre kaliber, og kommer ganske greit inn til håva. Denne fisken er ca 800 gram.

Ørret nr 2 på Rapala RippinRap i fargen SML

Har etter dette 3 kontakter til, men disse fiskene kommer unna med skrekken. Det begynner å skumre, og jeg avslutter fisket for denne gang. Jeg anbefaler å prøve turen til Storsjøen i Rendalen, og ta med noen RippinRap for sikkerhetsskyld 😉🎣🎣

Kommentar