God avslutning i elva!

Jeg har hatt flere turer med god fangst på de siste turene i elva før det var slutt, og med lite vannføring var det ekstra krevende men desto artigere når det gikk på. Her kommer en liten rapport. 12. August hadde jeg en morras tur med mye action, men klarte kun å lande en av totalt 6 kontakter. Men i gjengjeld kanskje den fineste jeg har fått i år, store fine tegninger. Den tok knallhardt i et stryk, og jeg kjente det var en bedre fisk. Dette var på en utfordrende strekke i elva, så det var noen nervepirrende minutter før jeg kunne styre den inn i håva. Og i det den havnet i håva var wobbleren løs.😅 Countdown MN 7cm var wobbleren i enden av lina. Link til video: https://youtu.be/UPP7GsU4J-Q

Nydelig Mistra ørret
Akkurat landet..
Fine tegninger
Rapala Countdown MN 7cm

Kvelden den 14 August ble det ny tur inn mot natta, og Rapala Skitter Pop skulle testes. Etter en rolig start og noen få kontakter av mindre fisk skulle det smelle på en bedre rundt midnatt. Det blir litt ekstra puls når en holder på i mørket og plaskinga blir tydeligere noe som gjør en nervøs for å miste, men det endte godt etter å få satt hodelykta på. Nok en fin fin ørret. Vekta stoppet på 2,1kg.

Nattfiske med Skitter Pop
Skitter Pop FML 7cm
Nattfiske…

Morgenen den 18 var vi flere på tur, da 2 teamkompiser og en kameramann fra Rapala teamet var kommet for testfisking med nye produkter. Stas når vi får vist frem elva vår, men den lave vannstand la en demper på forhåpningene. Men det ble uttelling på oss! Og min største skulle smelle på i et stryk, og etter å ha vist seg et par ganger siger den nedover elva med hjelp av strømmen. Den tok wobbleren litt oppstrøms for meg, og selvsagt siger den ned på yttersiden av en relativt stor stein midt i elva og ned et brekk. Jeg kjenner fort at lina gnisser mot stein så jeg går ut i elva for å få løftet den over for å få kontakt med fisken igjen, gudskjelov går dette bra og jeg får etterhvert styrt den inn på et rolig parti hvor Inge står klar for å håve. Det viser seg å være en nydelig hunnfisk på 2,5kg. Og som mange ganger før i sommer var det Rapala Countdown Elite som leverte, denne gangen i fargen GDBT.

Klar til å settes ut…
Nydelig hunnfisk
Rapala Countdown Elite GDBT

Den siste ørreten i Mistra for min del var dagen etter, den 19. Vi var egentlig på tur opp til bilen etter en morgen økt, men Inge og jeg ble enige om å prøve et parti som vi vet kan være giftig før vi setter snuta opp til bilene. Det var blitt solblankt så jeg fokuserte på strykene. Og det ga resultat, et høgg og stram line etterfulgt av tilslag før en gullfarget ørret plasket til i sola. Sprek var den også, men måtte gi tapt da Inge hadde kommet seg på nedsia mi å sto klar når jeg presset den inn mot land.

Siste ørreten i Mistra ble «gull»
1,8 kilos hannfisk

En super avslutning på en bra sesong i Mistra med mange gode minner på netthinna. Dem kan være gode å ha når vinteren setter inn. Det er fortsatt muligheter i elver rundt om, så jeg er nok ikke riktig ferdig enda😉

Fortsatt skitt fiske folkens!

Fiskehilsen fra Anders 👍🎣

Kommentar