Ei helg i ørretens tegn!

Denne helga hadde jeg bestemt meg for å legge ned en satsning etter ørreten. Planen var å få til både kvelds og morgen økt, og sove om dagen. Med andre ord ett skikkelig grevling liv 🙈

Det startet med ei kvelds økt med Anders høyt opp i elva med popper. Været var ikke helt på vår side, med kald nordavind og regn. Men vi hadde begge kontakter med bra fisker, og klarte til slutt å lykkes med å kroke en fin fisk på 1.5 kg på Rapala Skitter Pop! Ett fiske som anbefales på det aller sterkeste!!

Etter ei økt som varte til klokka 02.30, så reiste jeg litt lenger ned i elva og tok en time på øyet før morgen økta startet. Etter en noe treg kveld, så var ikke forventningene all verdens, men håpet var så absolutt der! Og på første plass jeg kommer til, er jeg alerede i kontakt med større fisk. Men denne kommer seg akkurat unna. Det skal etter dette gå ca 2 timer til det skjer noe mer. Denne gangen er det en flott ørret som lar seg friste av en Rapala Countdown Elite AMN, denne er ganske snill, og finner raskt veien til håva. Denne veier 1.4 kg.

Deretter går det kun ca ett kvarter før neste fisk er på kroken! Denne gir en langt hardere kamp, og jeg må nedover elva i den strie strømmen ett stykke, før jeg lykkes å håve fisken. En nydelig ørret på 2.2 kg! Denne blir tatt på en Rapala Countdown AMN. Etter noen raske bilder får denne svømme videre.

Jeg avslutter morgen økta med en litt mindre ørret på 900 gram, som blir med hjem til mat. Rusler deretter godt fornøyd opp igjen ifra elva, klar for å få noen etterlengtede timer på øyet 😊

Lørdag bestemmer jeg meg for å ta ei kveld/natt økt ifra kajakken i Renaelva. Tar iløpet av den første halvtimen en ørret og en harr på 1.2 kg, begge to på nyheten Rapala V Blade!

Etter dette er det mye kontakter, uten at noen av fisken vil bli med helt inn. Men rundt midnatt så smeller det endelig på en virkelig stor fisk! Denne er veldig stri, og kjemper skikkelig imot. Jeg kjører fisken hardt noen minutter før den viser seg i overflata kun 2 meter unna kajakken. Jeg tror da ett lite sekund at fisken er klar for landing, men neida. Fisken drar rett ut, og slipper wobbleren! Det kommer noen gloser og man føler seg veldig tom! Men å miste fisk, er en del av gamet. Så det er bare å komme over skuffelsen og fortsette… Har etter dette kuæontakt med 2 fisker til av ukjent kaliber, og klokka 02.00 tar jeg opp igjen kajakken og setter nesa mot Mistra igjen.

Søndagens morgen økt i Mistra trenger ingen større utbroderinger. Rett og slett en gedigen bomtur med snøre kluss, sliting av wobblere og mye banning.. Ja det blir noen sånne turer også 😅

Jeg avslutter helgens hard satsning med ei ny kvelds økt i Mistra. Bestemmer meg for å prøve lenger ned i elva denne gangen. Begynner ved 18.30 tiden, og etter en drøy time så sitter kveldens første fisk. Den tar knall hardt på motsatt side av elva for meg! Fisken kommer i full fart over elva imot meg, og jeg er sikker på at jeg har mistet fisken. Men etter å ha fått sveivet inn slakken, så har jeg fisken kun ett par meter ut for meg! Det virker nesten som fisken tror at den har sluppet unna, og jeg får fisken i håva før den rekker å gjøre stort mer. Fisken veier 1.9 kg, og tar kanskje mitt favoritt agn for sesongen Rapala Shallowshadrap ROL.

Etter dette blir det mange små fisker, og en fisk på ca halvkiloen. Avslutter kveldsøkta ca klokka 23 i stri regn og rufsevær. Helt greit å komme seg hjem til en varm dusj etter en sånn tur 😊

Er godt fornøyd med helga og har fått fisket vekk det meste av fiske abstinenser for ei lita stund 😅 Mange timer langs elva på jakt etter elvas brune gull, har gitt mange fine opplvelser. Det er bare å komme seg ut og prøve fiskelykken folkens😊

Fortsatt god sommer og skitt fiske🐟🎣

Kommentar