Drømmefiske. Foto: Daniel Andersen / Big Fish Adventure

Nye uerrekorder på Sørøya!

Kim og jeg har en drømmefiskeplass. Den ligger utenfor Sørøya i Finnmark og vi oppdaget den i 2015. Plassen har levert gigantiske uere hver gang vi har vært der. Første året fikk jeg en fisk på 9,2 kg som på det tidspunktet var den største ueren som var tatt i Norge fra båt. Året etter forbedret jeg Sørøyarekorden med en uer på 9,25 kg. Forrige gang vi besøkte plassen var for 2 år siden og da toppet vi med 5 uer over 8 kg, med topp på 8,5 kg. På grunn av vær og vind har turene ut hit blitt få. Drømmene om enda større fisk har derfor bare vokst seg større. Etter noen år der bare Kim og jeg har vært ute alene var det på tide å ta med seg noen spesielt utvalgte gjester til drømmeplassen. Bilal og Daniel var naturlig nok klare som et egg da vi møtte opp på brygga hos Big Fish Adventure grytidlig i går morges…

Vi fordelte oss i to båter. Kim og jeg i den ene og Daniel og Bilal i den andre. Etter flere dager med litt for mye vind så det endelig ut til at forholdene skulle bli rette for uerfiske. Den sure nordvesten hadde begynt å legge seg og dreid over på sørlig bris. Det ble likevel en god del stamping og en humpete ferd utover mot Drømmeplassen med både gammelsjø og strømbølger. Men da vi endelig kom oss fram var forholdene fine og sjøen la seg mer og mer.

Vi hadde lav drift nedover kanten og fikk derfor presentert agnene godt for det som måtte være der nede. Dagens agn var hele makrellsider eller et makrellhode montert med et tandemtakkel på hver opphenger. Vi bruker med andre ord både store agn og store kroker til ueren. VMC 8357 CB har bredt gap og fungerer godt til formålet. Foran krokene hadde vi rikelig med selvlysende slange.

Det tok ikke lang tid før det nappet hissig i dypet. Kraftige napp som presser stanga helt ned mot vannoverflata. Det er noe av det som har gjort storuerfiske avhengighetsskapende for oss..

Det var flott å konstatere at fisken var på plass.

Foto: Øyvind Høier

Fra den andre båten kunne vi høre hoiing og roping. Bilal hadde knust persen sin på første drift. Det skulle vise seg å være en nydelig uer.

Bilal med ny pers på 8,6 kg / 78 cm. Foto: Daniel Andersen / Big Fish Adventure

8+ på første drift kan man ikke akkurat klage på! Dagen var allerede berga og det var fortsatt bare morgen.

En times tid senere var det Daniel sin tur til å lande en grom uer.

8,6 kg fordelt på 80 cm. Foto: Bilal Saab / Big Fish Adventure

Det var også en mangedobling av pers for Daniel sin del og stemninga i båten var mildt sagt bra.

Det ble mange storinger også på Kim og meg, hvorav flere som bikka 7-kilosgrensa.

Foto: Kim-Eirik Johansen
Foto: Øyvind Høier
Foto: Øyvind Høier
Foto: Kim-Eirik Johansen
Foto: Øyvind Høier

Men det var gutta i 760’en som skulle ha mest flyt på ueren denne dagen. Daniel kunne juble over nok en stor uer som passerte 8-kilosmerket.

8,4 herlige kilo. Foto: Bilal Saab / Big Fish Adventure

Men det var Bilal som skulle toppe det hele utpå ettermiddagen. Vi lå begge båtene ved siden av hverandre og slo av en prat da Bilal gjorde mothugg. Han ble møtt av en skikkelig tyngde. Jeg kommenterte: «den der ser stor ut!». Og ganske riktig. Etter en lang oppsveiving fløt det opp en enorm rød fisk 10-15 meter bortenfor båten, noe som førte til noen saftige gloser fra Bilal. En gigantisk uer ble løftet inn i båten til vill jubel. Kunne den være større en rekorden min på 9,25 kg?

Fisken ble målt til 87 cm, den var med andre ord 3 cm lenger enn min… Og vekta da?

En happy Bilal med sin drømmefisk! Foto: Daniel Andersen / Big Fish Adventure

9,5 kg fordelt på 87 centimeter! Det er ny Sørøyarekord. Gratulerer så mye Bilal og grattis også til Daniel med ny pers. Drømmeplassen leverte igjen…

Det glimrende vertskapet her hos Big Fish Adventure har lovet kongemiddag en av dagene framover, med fritert uer og andre godsaker. Det ser vi virkelig fram til!

Kim og jeg har det med andre ord som plommen i egget her på Sørøya. Vi ankom på onsdag og uerfisket var vår andre økt på havet. Den første økta ble vi guidet av Daniel og Bilal (på en glimrende måte) og da var det min og Kim sin tur til å ha flyt. Men det er en annen historie…

Skitt fiske!

Hilsen Øyvind og Kim

Kommentar