Kanonstart på Mjøsa

Da er Mjøsaeventyret i gang, og det er igjen lov til å trolle etter den store Mjøsørreten.

Jeg måtte sette ut båten i Hamar på grunn av lite vann i Mjøsa. Med det, ble det et naturlig valg å prøve oss i Furnesfjorden. Taktikken vår var å prøve de samme plassene hvor vi fisket godt på denne tiden i fjor. Klokka 00 natt til 1 mai var det endelig tid for å sette ut stengene, men det viste seg at det ikke skulle bli så lett. Først etter 6 timer fiske, hylte det endelig i snella på taket og vi kunne håve en fantastisk ørret på 73 cm ca 4,3 kg.

Team Bubbles på vei inn i solnedgangen

Da var første Mjøs ørreten sikret. Det gikk ikke mer enn 15 minutt før det igjen hylte på taket. Det var en fin ørret på 72 cm ca 4,1 kg. Drøye 1 time etter så smalt det igjen. Denne gangen var en fin ørret på 66 cm. Nå er vi skikkelig i gang! Taktikken vår var å kjøre sakte når det var mørkt (ca 1.4-1,7 knop) og når det lysnet begynte vi å kjøre litt fortere (ca 2-2,7 knop). Vi fikk enda en ørret på 58 cm før vi ga oss.

Taktikken for denne helgen var å kjøre Rapala Shadow Rap, siden den har en veldig rolig gange i vannet når man kjører sakte. Etter mine erfaringer kan det lønne seg å kjøre sakte (1.4-2 knop) på Mjøsa når vannet er mindre enn 5 grader. Spesielt på nattestid. Når solen dukket frem på morgenkvisten, skifta vi ut Shadow Rap til Rapala Scatter Husky 13cm for å få en litt større bevegelser og dermed fiske litt mer aggressivt. Vi økte også farten til 2-2.8 knop.

Flott Mjøsørret tatt på en Rapala Scatter Rap Husky i fargen SD

Mine favoritter på Mjøsa er Shadow Rap 11cm i fargen OG, og Scatter Rap Husky 13cm i fargen SD. Det er de to wobblerne jeg alltid har ute når jeg kjører på Mjøsa

Shadow Rap 11cm i fargen OG – en soleklar favoritt
Rapala Scatter Rap Husky 13 i fargen SD

Fiskehilsen fra Filip / Team Bubbles

Kommentar