Rapala Shadow Rap Series

På wobler/jerk siden har vel de fleste fått med seg Shadow Rap serien. Shadow Rap ble tatt frem som en jerk/wobbler spesielt egnet til predatorfiske. Wobbleren har en utrolig finish i utseendet, fargene er akkurat de vi vil ha og den har en utrolig gange enten du fisker den aktivt eller ønsker å bruke den til dorging/trolling. Shadow Rap serien er nå utvidet i hele 7 forskjellige varianter. Alle med sine fordeler og egenskaper. Shadow Rap serien er den serien jeg får absolutt mest tilbakemeldinger på når jeg er rundt på foskjellige evenementer. Er det lov å kalle denne den nye «folkewobbleren»?

Under her sier jeg litt mer om de foskjellige utgavene mest aktuelle for Ørret, Sjø Ørret og Abbor fiske. Det er der jeg har mest erfaring med de. Kommer også i en større jerk versjon ment for gjedde fiske.


Rapala Shadow Rap:
Dette var den første wobbleren i Shadow Rap serien. Den kom da som en 11cm lang wobbler i både original og deep versjon. Wobbleren er en jerk, det vil si du kan påvirke gangen voldsomt med å jobbe aktivt med stangen(Jerke/twitche). Ved å jobbe med stangen vil du få wobbleren til å snu rundt i 180 grader til siden, dette lager god siluett i alle retninger og wobbleren synes godt for de predatorene vi fisker etter. I det du stopper helt opp vil wobbleren stoppe opp med hodet nedover før wobbleren synker sakte som en døende fisk. Det er her du må være klar!! Veldig ofte vil du oppleve hugget i det du har stoppet opp og venter. Enten ved til tider brutale hugg som gjør at nakkehårene reiser seg eller små støt du nesten ikke kjenner. Klar må du være uansett i det du stopper opp!! Det er ikke pauser under jerkfiske!!
Nytt av året er også en 7cm Shadow Rap, denne har jeg ikke fisket veldig mye med selv enda. Jeg har brukt den litt der abboren har vært av mindre størrelse og hvor det er byttesfisk med tilsvarende størrelse som Shadow Rap 7cm. Fiskes på samme måte men med litt roligere bevegelser da wobbleren naturligvis er noe mindre.


Shadow Rap Shad:
Året etter Shadow Rap ble lansert kom Rapala med Shadow Rap Shad. Dette ble raskt min favoritt på abbor. Den har de samme egenskapene som Shadow Rap men er litt kortere(9cm) og har en høyere profil en Shadow Rap. Den høye profilen gjør den enda mer synlig og i motsetning til Shadow Rap vil denne sakte flyte i det du stopper å sveive. Det gjør at du kan fiske den veldig sakte i de områdene du tror fisken står, du kan stoppe opp i 5-10 sekunder for å la den flyte mot overflaten før du gjør noen raske twitch med stangen igjen. I klart vann har jeg sett stimer med abbor som står rundt wobbleren i det den flyter mot overflaten. Hugget kommer likegodt i stoppen som under det aktive fisket, vær klar! Shadow Rap Shad kommer også i en deep versjon som lar deg fiske noe dypere når det er behov for dette.


Shadow Rap Jack Deep:
Shadow Rap Jack Deep ble lansert i 2019. Det er mindre wobbler i Shadow Rap serien. Jack Deep er 5cm lang og veier kun 6 gram, noe som høres veldig lite ut. Det Rapala har gjort med Jack Deep er å montere på en stor skje i fronten på wobbleren. Dette gjør at Jack Deep gjør som navnet tilsier, den går dypt. Jack Deep drar seg ned på 3 meters dyp tross sin lille størrelse. Det gjør at du kan fiske den mer som en crankbait i tillegg til at den tåler å jerkes. Den lille kroppen får en veldig aggressiv gange når den stuper slik nedover med den store skjea i front. Som Shadow Rap Shad vil Jack Deep sakte stige mot overflaten i det du stopper å sveive.


Shadow Rap serien har siden den ble lansert kommet i en mengde fine farger. Nå i 2020 blir sortimentet utvidet enda en gang, fargen SML som i bildene under er kanskje den fineste fargen jeg har sett på en wobbler.

Kommentar