Linevalg til gjeddefiske

Valget er ganske enkelt. Efftex vinneren for beste nye multifilament line Sufix 131 G-Core X-13 Braid. Med sin runde profil har du her ei line som skaper meget lite friksjon , ergo lange presise kast. Det er sånt vi liker , og da den i tillegg tåler hard bruk over lengre tid blir den en sikker vinner til gjeddefiskinga.

mde

Til jerkbaitfisket velger jeg den i tykkelsen 0.405mm/27.22kg. Kjekt med grov line da det skal rykkes mye. Og ikke minst liker jeg at den tykke diameteren gir jerkbaitet bedre «heng» i vannet.

Til shad ,swimbait, crank og spinnerbaits foretrekker jeg den i smalere diameter for å skjære lettere gjennom luft og vann. 0.33mm/18,15kg er da den foretrukne dimensjonen. Mange av disse baitsa har høy luftmotstand og tynnere line gir bedre kastelengde. I tillegg blir det enklere å holde agnet på riktig dybde under fisket.

Tight lines シ

Kommentar