Siste ukes Ørretjakt og senevalg!

Forrige helg var det Fiskefesten i Rendalen, som startet Fredag og avsluttet Søndag. Totalt rundt 320 deltakere fordelt på sjø og elv. Jeg var både deltaker og representant for Rapala på May&Fred’s fiske og fritid butikk!

Og inntrykket mitt var at stort sett alle var strålende fornøyd med arrengementet. Og det skal alle frivillige og dem som står på for å få til dette være stolte over!!

Jeg vil gratulere alle vinnerne i sine klasser og takke for et fint arrangement 👍🎣 Det er absolutt verdt å få med seg i 2020👍

Jeg klarte kun å klore til meg en tellende fisk, og sitter igjen med storfisken som glapp rett foran øynene… Alt gikk veldig bra frem til jeg skal løfte håva under fisken, da slår den seg rundt og wobleren setter seg fast i håvkanten og jeg står igjen som en tosk og en tåre i øyekroken 😥🤬🤬…

Mandag er jeg tilbake i elva for å glemme sist tur, og kanskje få igjen godfølelsen. Det skal bli en bra fisk, noe som redder kvelden. Denne tar i et rolig stryk og er ganske så sprek da jeg må følge etter nedover elva et lite stykke før jeg får satt håva bak i ei rolig lomme.

BX Minnow TR 7cm som gjør jobben.

Nydelig Ørret..

BX Minnow TR 7cm

Tirsdag hadde Inge og jeg planlagt en tur i øvre del av Mistra. Vi hadde ikke vært her før og var ganske så spente på hva kvelden ville bringe, uten veldig store forventninger. Det ble en knallfin natur opplevelse og bildene må nesten tale for seg selv. Sånne øyeblikk kan ikke betales med penger!!

Torsdag blir det nok en kveldstur, men denne starter på verst tenkelig måte når jeg knekker stanga etter kun et kvarters fiske. Jeg må ta beina fatt å knalle opp til bilen igjen for å hente stang nr.2😅 Jeg kunne jo ikke bare gi meg! … Det fikk jeg betalt for etter ca en times fiske.

Nok en nydelig Mistra ørret! Medstrøms kjenner jeg det lugger først en gang, så kommer hugget som jeg er forbredt på å får gjort et godt tilslag. Den kommer lett inn mot grunna før den bråsnur å gjør et utras ut i høl’n der den tok. Men den må gi tapt andre gangen og finner veien i håva! Denne tok en Countdown MN 7cm.

Countdown MN 7cm «Mistra Spesial»

Hadde kontakt med flere fisker på disse turene, men som tydelig ikke var skikkelig på hugget.

Legger ved bilder fra siste turen føre Fiskefesten som også resulterte i en fin fangst.

I år har jeg byttet fiskesene og har hatt god erfaring med Sufix Advance. Dette er en slitesterk og glatt fiskesene. Sufix Advance er en avansert monofilament fiskesene. Den er mindre synlig enn vanlig nylonsene under vann og meget slitesterk takket være blandingen av monofilament og HMPE molekyler hentet fra Dyneema multifilament-fibre. Blandingen gir i tillegg lite strekk og god kroking. Jeg vil også fremheve knutestyrken, som er helt rå! Advance er glatt med lite friksjon og derfor langtkastende.

Et godt senevalg med tanke på slitestyrke, kastelengde og ikke minst knutestyrken.

Jeg vil ønske alle en riktig god sommer, og skitt fiske! 👍🎣

Fiskehilsen fra Anders.

Kommentar