En siste tur før Fiskefesten braker løs!

Fredag 28. Juni klokka 13 starter Fiskefesten 2019. Konkurransen pågår frem til Søndag klokka 10. Dette er en fiskekonkurranse for hele familie, som foregår i Mistra og Storsjøen. Og får du en fisk over minstemålet, så er du med i trekningen av 100 000 kr i både elva og sjøen!! Gå inn på www.fiskefesten.no og les mer 😁

Jeg hadde en siste mulighet til å komme meg i elva Tirsdags kveld, for å friste lykken!

Jeg prøvde meg denne gangen ganske langt opp i elva. Turen hadde ikke vart i mer enn en halvtime, da den første fisken lar seg lure. Denne står i ett rolig parti av elva og tar wobbleren hardt og brutalt. Den er stri og hanskes med, men etter litt får jeg den inntil meg, og får lurt den opp i håva. Fisken er nydelig og veies til 2.4 kg. Etter noen bilder settes fisken skånsomt tilbake.

Fisken tok en Rapala Countdown i fargen MN

Etter denne fisken, fortsetter jeg fiskingen videre oppover elva. Jeg kommer ikke mer enn ca 50 meter lenger opp da det igjenn blir stangbøy! Denne gangen er det en av de virkelig store som har latt seg lure. Fisken går på 10-15 meter oppstrøms meg, og slår noe voldsomt med spolen før den kommer imot meg. Jeg legger fult press på den for å få den inn mot ei grunne der jeg står. Men fisken vil noe helt annet og drar iveien rett ut for meg, og stiller seg bak en stein midt ute i elva. Den står ikke mange sekundene, før jeg kjenner noen tunge drag i stanga og wobbleren kommer flyvende imot meg oppå vannet, F… 😫😫 Jeg var strålende fornøyd med turen, etter den første fisken, men nå var plutselig ståa en helt annen… Men den som gir seg er en dritt, så jeg krummer ryggen og gyver på videre. Jeg fisker ganske langt oppover elva uten noe annet enn småfisk å spore.. Jeg har kommet til en plass, som har ei fin dyprenne over på den andre siden av elva for meg, på min side er det grunt med en del stein. Jeg gjør noen kast, og går i bunnen når wobbleren kommer inn på grunna. Det har hengt seg på litt gress på wobbleren, så den kommer opp i overflata ganske nært land. Plutselig ser jeg en bra fisk som slår etter wobbleren, men den bommer! Jeg roter i skrinet etter en wobbler som går høyere i vannet, og setter på en Rapala Shadow Rap 07. Gjør først ett kast, men jeg kommer litt for høyt i forhold til der fisken var. Gjør ett nytt kast, og denne gangen sitter kastet bedre. Jeg fisker wobbleren rolig imot der jeg så fisken, og holder pusten i det det nærmer seg. Plutselig plasker det til, og nok en bra ørret er i enden av snøret. Det bærer iveien imellom steiner, over grunner, utover og innover. Etter mye frem og tilbake lykkes jeg å håve nok en praktfull Mistra ørret! Denne er kun 100 gram under forrige, og plutselig er bitterheten over å ha mistet en storfisk helt glemt 😊

Etter noen bilder settes også denne fisken tilbake. Jeg er mer enn fornøyd med kveldens resultat og gjør ikke så mange flere kast etter dette.

Jeg setter all fisk over 2 kg tilbake i elva så sant det lar seg gjøre, og tar heller noen fisker rundt kiloen til matfisk. Jo større fisken er, jo bedre gener har den og den gjør en utrolig viktig jobb under gytingen. F.eks er de større rognkornene til en stor fisk mer levedyktig enn de mindre hos de mindre fiskene.

Under årets konkurranse Fiskefesten, så er det kun innmelding av fisk på utdelt målebånd via bilder som gjelder. Og jeg håper og ønsker at alle som ikke skal spise fisken lar fisken gå, og da spesielt de større fiskene 🙏

Alt ligger til rette for en strålende helg i Rendalen med fine værutsikter og bra fiske. Så jeg vil med dette benytte anledningen til å ønske alle deltagere av Fiskefesten en super helg og Skitt fiske 😊🎣

Hilsen Inge

Kommentar