Stang ut og stang inn..

Noen turer har det vært i det siste og fisk har det blitt.

En morgentur før jobb ble det i starten på forrige uke, og den skulle inneholde det meste. Jeg var i elva rundt 05.00 og nesten tvert var jeg i kontakt med turens første.. Denne ville ikke sitte, men hadde nok kjent krokene godt nok til ikke å ta igjen. Men dette fikk jo troa til å stige enda et knepp og ikke lenge etter legger jeg wobleren skrått på oversiden av en stein med ei rolig lomme bak, får kontakt med wobleren og gjør en runde med sveiva da det hugger til. Fisken er brukbar og legger seg ganske fort i stryke, så må følge etter litt før jeg får styrt den i håva der det er roligere.

En pen ørret på 1,5kg ville ha Countdown BJRT 7cm, og etter noen kjappe bilder setter jeg den skånsomt tilbake.

Jeg synes Countdown er spesielt god å fiske med da jeg fisker oppstrøms, det er relativt lett å ha kontakt med den i strykene og holder seg godt nede nedstrøms.

Jeg fortsetter videre og fisker meg grundig oppover i Mistra, og en halvtime senere har jeg kastet helt på andre siden i nok en rolig lomme og med det samme den treffer vannet hugger det til igjen, jeg gjør tilslaget og en skikkelig bra ørret er oppe og slår med spolen før det hele er over.. Nok en gang bommet fisk, og denne var av bedre kaliber. Men sånn er game, det er jo det som gjør det så spennende. Jeg småbanner litt for meg sjøl og fortsetter videre. Jeg har enda en brukbar fisk i kanten av et stryk, men denne var kun bortpå å lugget..

Men en fin avslutning blir det allikevel når neste hugger på helt inn ved land, bare 10m ovenfor meg. Denne var virkelig klar for en kamp og får meg ganske langt nedover elva før jeg får satt håva bak den.

1,2kg og nok en fin fisk på tur’n. Denne ble med hjem da den ene treble kroken hadde lurt seg inn i gjellene, og blødde ganske kraftig.

Denne tok en BX Minnow 10cm som jeg hadde byttet til pga av at elva var bredere på den siste strekningen jeg skulle fiske, og kastene måtte være lengre.

Når en først klarer å komme seg opp om morgenen er det en knallfin tid, bedre start på dagen kan en vel ikke ha, og turen opp den bratte lia går litt bedre når det har skjedd litt.

Slenger med noen flere bilder av turer jeg har hatt i den senere tiden.

Skitt fiske folkens! 👍🎣

Hilsen fra Anders

Kommentar