Etter ørreten på Mjøsa

Når den 1.mai kommer kribler det litt ekstra. Dorgesesongen etter ørreten på Mjøsa står for døren. Har blitt 3 netter til nå, og de har alle levert godkjente fisker over 50cm. Sånn Mjøsa fremstår i dag er det sjelden man dorger bomtur her ute. Bestanden er bra av fisk i alle størrelser.

Matfisk må man ta seg lov til å ta med hjem :)

I Mai dorger jeg ofte med mindre wobblere enn senere i sesongen. Bruker mye Rapala Shadow Rap Shad Deep 9cm , Rapala Scatter Rap Husky Jerk 10cm og Rapala Scatter Rap Minnow 11cm. Farger som går godt på Mjøsa for min del er variantene av disse med «naturlige» farger , live serien til Rapala (smelt og roach), blått, grønt, svart og hvit, men man skal ikke kimse av og være litt gæren innimellom å sette på en Fire Tiger! Spesielt Scatter Rap Minnow har levert godt i den fargen.

Et knippe gode mjøsfarger!

Slenger med ett bilde av soloppgangen over Nes sett fra Mjøsa ei tidlig mainatt. Meditasjon! Skitt fiske!

Soloppgang over Nes


Kommentar