Pangstart på hjemmebane!

Da har endelig elvene her hjemme i Rendalen åpnet for ørretfiske, og den uendelig lange ventetida er over!

Det er som regel Åkrestrømmen som er tingen så tidlig på sesongen, men Mistra er også en god mulighet, selv om den oftest er stor (for stor) på denne tida av året. Personlig har jeg vel aldri fått ørret av noe størrelse i Mistra, før vi har kommet godt inn i Juni. Men det er uansett noe eget med å få bløte noe wobblere i favoritt elva 😁

Så med små forventninger men store drømmer, så ble det en tur litt opp i Mistra for å friste lykken. Det skulle jammen ikke ta mange kastene før det røsker til. Det er ikke til å ta feil av, og i overflata ser jeg brei sida av en bra fisk før det hele er over! F ordet kan nok høres oppover hele Misterdalen, før kneskjelva kommer. Er helt overbevist om at dette ble kveldens mulighet. Men allerede på neste kast, så napper det til igjenn, full av adrenalin gjør jeg ett solid tilsalg! Ett tilslag som sender en 100 grams ørret langt inn på land! Litt vel ivrig kanskje?…. Flytter meg litt lenger opp og gjør noen kast til. Helt øverst i kulpen hogger det kraftig til igjenn! Og denne gangen er det ingen 100 grams, som for kjenne på tilslaget! Jeg kjenner med engang at dette er en solid fisk. Fisken er full av krefter og slår med spolen i overflata flere ganger før den raser iveien nedover. Her er det bare å følge på! Jeg løsner litt på bremsen for å ikke tvinge fisken opp til overflata igjenn. Den stiller seg opp midt i elva før den går videre nedover noen meter. Kampen varer nok ikke så lenge, selv om det føles som en evighet! Jeg klarer å styre fisken inn i ei rolig lomme av elva, før jeg får lurt den inn i håva! Jubelen slippes løs, før fisken veies til 3,7 kg. Det blir noen raske bilder, før den får svømme videre på veien oppover Mistra! En start på sesongen som føles ubeskrivelig godt, etter en mildt sagt elendig fjor års sesong som sitter friskt i minne.

Ørreten hadde en vanvittig kondisjon, og ett lite hode på en grov kropp. Ingen tvil om at ørreten i Storsjøen lever godt!

Herligheta lot seg friste av årets nyhet, en Rapala Shadow Rap 07 i fargen SML.

Vil med dette ønske alle lykke til med sesongen 2019!

Fiske hilsener ifra Inge

Kommentar