Isfiske etter ørret på Mjøsa

Den siste tiden har man sett flotte fangster av ørret fra Mjøsa i riksdekkende media og andre fora. Det kan virke som om ørreten er en hentefisk her ute , noe undertegnede kan bekrefte at er et stykke fra sannheten. Jovisst er det ørret å få , men som byttesfisken den jakter på beveger den seg mye. Det kan være helt texas på en plass ene dagen for å være stein dødt der dagen etter da byttesfisken har flyttet seg til ett annet sted. Over til fisket… Først og fremst liker jeg å ha ett bra hull (200mm) da man aldri vet hva størrelsen på det som biter på er ( det kan godt være en stor gjedde og..) Fiskemetoden dem fleste på Mjøsa foretrekker er meite. Her kan gjeddemeite ustyret brukes, men ofte brukes det stenger som har en  noe mykere aksjon. Senevalget bør uansett være 0,40mm ,mono eller fluorocarbon. Det agnes gjerne med krøkle på en 6r eller 4r treble og så slippes agnet ned 1 til 20m under isen. Her er det ikke noe fasit ..Men om man har ekkolodd og ser byttesfiskestimer på det kan det være lurt å sette krøklene etter det. En annen mulighet for å komme i kontakt med ørreten er å fiske en balansepilk type 7-10cm i områdene man har trua på , eller ser byttesfisken.( Ekkolodd er ett veldig kjekt hjelpemiddel!!) Akkurat dette skulle gi meg årets første mjøsørret fra isen. Krøklestimen stod ett par meter over bunnen og for øyeblikket fisket jeg balansepilken under stimen da jeg med Deeper ekkolodet så at det var aktivitet der av «større» enkeltfisker.. Først kom det ett par fine abbor før det gikk på noe livligere , og da den nærmet seg hullet var det rimelig klart hva jeg hadde kroket da det kom noen artige utras mot dypere vann. Årets første ørret var ett faktum og det måtte til 4 målrettede turer, Deilig !!!

Kommentar