Flatfiskjakt på isen

En uke etter årets første isfisketur i Kattfjorden dro vi ut på ny tur, denne gangen til Ramfjorden. Isen hadde lagt seg omtrent midtveis ut i fjorden, men vi valgte en fiskeplass et stykke lenger inn denne gangen. Inne i fjorden har jeg gode minner – for 3 år siden fikk jeg en kveite på 17 kg på en liten og myk isfiskestang som ga meg en fantastisk opplevelse. Det var ingen tvil om at det måtte bli flatfiskjakt også denne gangen.

Gode turkompiser denne dagen var Truls og Tor. I tillegg dukket Martin og Martin opp på isen etter lunsj. Som vanlig boret jeg opp et ekstra stort hull og senket ned et kveiteagn, bestående av en hel sild. De andre stengene ble rigget med mindre kroker etter blant annet kloskate.

Det var en flott februardag med klarvær og tidvis sol da den kom over fjellene. Med bare noen få minusgrader i lufta var det riktig påskestemning. Da gjorde det ikke så mye om at aktiviteten var så som så. Til Ramfjorden å være var det ganske så tregt, men vi slapp i det minste unna småtorsken.

Tross tregt fiske ble det til slutt noen flatfisk av grei størrelse.

Jeg fikk en relativt fyldig sandflyndre på 650 gram.

Truls fikk en fin gapeflyndre på 580 gram.
Truls slo også til med en «pen» kloskate på 1100 gram.
Det er som alltid catch and release på skatene
Det ble en klo også på meg, 785 gram. Ramfjorden fortsetter å levere kloskater i et høyt tempo, så om det er noen som mangler arten på lista si – hopp på et fly nordover =)

Det ble ingen fisk på kveiteagnet denne gangen, men jeg slutter ikke å prøve av den grunn.

Endelig er det lengre og lysere dager i nord og det er bare å glede seg til tida som kommer. :)

Kommentar