Fight på isen.

Årets første isfisketur ga bra fangst

Det har vært veldig lenge siden jeg har fisket, og når muligheten bød seg for isfiske i Kattfjorden forrige helg måtte jeg bare ut å fiske. Resultatene var bra, selv om det tidvis var ekstremt kaldt på isen. På det kaldeste var det minus 17 grader og med en sur trekk i tillegg gjorde det turen til en noe spesiell opplevelse. 

Jeg har ikke publisert noe siden september. Grunnen til dette har vært sykdom. Jeg er i mye bedre form nå og kommer til å skrive som normalt fremover. Jeg og Øyvind hadde pratet i flere uker om isfisketur, så vi så virkelig frem til å «døppe bruket«. Isen i Kattfjorden gikk rekordlangt ut, faktisk så langt ut at vi kom ut til 95 meters dyp. Her hadde vi aldri fisket og vi så virkelig frem til å teste ut «vakkerplassen«.

Etter litt fomling på land kom vi oss etterhvert utpå isen. Vi boret opp flere hull og hadde relativt bra spredning på hullene.

Slik hadde vi det store deler av dagen.

Etter at vi hadde satt ut stengene var det bare å vente til det begynte å pipe i alarmene. Vi rakk å komme halvveis gjennom første kaffekopp før vi hørte første hyling. Vi har et akebrett som vi bruker som veie / målestasjon. I den ligger måleband, avkrokningsmatte, avkrokningstang, vekt etc.

Her er jeg relativt nær iskanten. Lauklinesøya ses i bakgrunnen

Det var ikke kjempeaktivitet, men noen run innimellom ble det. Vi går som regel i lag og sjekker agnene, så om en har fisk på henter den andre akebrettet med redskapene. Da vi gikk første agnsjekktur kjente Øyvind ekstra tyngde i andre enden av snøret. Opp kom en fin gapeflyndre på 433g

Øyvinds gapeflyndre

 

Kim ligger ved iskanten. Ispiggene er selvfølgelig på.

Det kan til tider være farlig å holde på slik som på bildet over, men istykkelsen var faktisk 50 cm helt ut til iskanten. Stemninga på isen var upåklagelig.

På andre agnsjekkrunde fikk jeg opp to gapeflyndrer. Ingen store fisker, men gjensynsgleden var definitivt tilstede. Gapeflyndre er min favorittfisk.

Her poserer jeg med ei gapeflyndre.

Gapeflyndrene ble med hjem og brukt til mat.

På siste agnsjekkrunde fikk jeg på en fisk som minnet meg veldig mye om kloskate. Bra tyngde, og ikke antydning til liv.

Opp kom jaggu ei kloskate.

Det var en flott kloskate, vekta viste 1250 g. Det er godkjent hver dag i uken. Denne fisken ble sluppet tilbake etter endt måle- og fotosession. For ordens skyld vil jeg også bare poengtere at vi holdt fisken under vann i hullet stort sett hele tiden og den ble bare tatt opp for bilde og veiing.

Mvh. Kim

Kommentar