Kjempe tur til Renaelva!

Seks ørreter over kiloen i Renaelva på en kveldstur, ble fasiten etter en kveld som inneholdt det meste for Anders og meg!

Mange ganger har vi begge drømt tilbake til vår aller første tur til Renaelva. Dette var en tur der vi den gang også, landet seks ørreter over kiloen. Noe vi nok innerst inne, trodde vi aldri kom til å få oppleve igjenn!

Ved 20 tiden så var vi i plass i elva. Etter litt frem og tilbake, så falt valget for kveldens fiske, på ett nytt sted i elva. Noe som skulle vise seg å bli ett godt valg.

Anders på jakt etter Renaelva ørret

Det startet pent med noen kontakter for både Anders og meg. Vi var begge heltente, og av en eller annen grunn, hadde vi begge to skikkelig god følelse ifra første kast. Anders står ca 20 meter nedstrøms for meg og sier «Je står her med kav høy puls, og bære venter på att det skar smelle». Og sekunder etter hører jeg det plasker til, og sluringa går! Jeg finner frem håva og kommer meg ned til han. Etter hard og kontrollert kjøring av fisken, så ligger det en flott Renaelva ørret på 1,6 kg i håva!

Anders med sin største for kvelden.

Etter ett kjapt bilde settes fisken pent tilbake og jakten fortsetter…

Etter dette så har jeg maks medvind, og lander 3 ørreter på henholdsvis 1.4 1.2 og 1.1 kg på forholdsvis kort tid. Alle avkrokes i håva og får friheten tilbake etter ett raskt bilde.

Renaelva ørret 1.4 kg
Renaelva ørret 1.2 kg
Renaelva ørret 1.1 kg

Etter dette fisker vi en time til, uten særlig med action. Før vi kommer til en litt roligere strekke. Vi oppserverer her bra fisk, som mest sannsynlig jager byttefisk inne på ei grunne. Ikke mange kastene senere så er det fast fisk hos meg. En ganske sprek fisk som plasker og ruller i overflata. Etter hardt press, så håver Anders sikkert en ny flott Reaelva ørret! Fisken har en god kondisjon og strekker vekta til 1.6 kg

Min største for kvelden.

Vi fisker en stund til og har noen flere kontakter, men ikke noe fast fisk, før Anders kroner verket med kveldens siste, en flott fisk på 1.1 kg.

Anders med kveldens siste ørret.

Samtlige fisker bortsett ifra en, ble tatt på Rapala Shadow Rap Shad og Rapala X-Rap Countdown begge i fargen TRL! Anders sin siste ble tatt på Storm 360GT searchbait.

Turen tilbake til Rendalen går lett, etter å ha fått full klaff, etter mange bom turer og nesten fisker! Disse fiskene kommer sjeldent på bestilling, og vi føler oss utrolig heldige som får oppleve dette.

Skitt fiske folkens!

Hilsen Anders og Inge

Kommentar