Magiske dager på Finnmarksvidda

I forrige uke var det endelig tid for den lenge planlagte langturen på Finnmarksvidda med mine brødre Martin og Jørgen. I mange måneder har vi snakket om og drømt oss bort dit – nå var det tid for avreise. Martin og Jørgen har vært på Vidda tidligere, men for meg var det første gang jeg skulle inn til det valgte området som skulle huse digre ørreter.

Teltplassen
3 brødre og en hund på langtur

Jeg hadde på forhånd stålsatt meg på at det kunne bli en intens opplevelse med tanke på mygga, men det ble slett ikke så ille som forventet. På tross av høytrykk og rimelig fint vær hadde vi stort sett en fin bris de fleste dager fra morgen til ettermiddag. Det gjorde at vi kunne nyte både frokosten og lunsjen ute uten å plages for mye. Utpå kveldene var det fint å kunne komme inn i et myggfritt telt, for da svermet det tidvis godt.

Utefrokost med kartlesing

Uansett – for et landskap det var der inne. Det var helt magisk å vandre rundt i området rundt teltvannet. Vi dro også på to dagsturer til et annet spennende vann der det etter sigende skal finnes gigantiske ørreter.

På vei til et av mange storfiskvann
Martin, Luna og jeg. Jørgen er fotograf

Fisket startet ganske bra og jeg fikk raskt 4 flotte ørreter den første dagen. De neste dagene skulle fisket bare bli bedre og bedre og på tirsdagen opplevde vi skikkelig ørretbett. Tidvis dobbeltdrillet vi fisk.

Ørrethugg!

Jeg fisket hovedsakelig med en 3-delt Shimano Speedmaster BX Spinning med kastevekt på 7-21 gram, i kombinasjon med en Shimano Super GT-snelle fylt med 0,13 mm Sufix 832. Rett og slett en nydelig kombinasjon, som fungerte perfekt. Stang nr. 2 som jeg brukte til litt lettere fiske med mindre sluker var en Shimano Forcemaster BX Spinning 3-14 gram og en Shimano Twinpower 2500.

Det var stort sett spinnfiske som gjaldt på denne turen. Jeg brukte hovedsakelig Møresilder på 15, 18 og 22 gram og Atomsilder på 12 og 20 gram. Det som skulle vise seg å levere klart best var den blå og hvite Atomsilda på 20 gram. Ørreten gikk helt «bananas» etter den og etterhvert som jeg fikk mye fisk byttet også Martin og Jørgen til samme sluken, med merkbart bedre resultat.

En av mange kubber
Martin kjører fisk
I håven
Et bilde før gjenutsetting
Catch and release

Jørgen med mørk ørret

Det ble i det hele tatt en svært vellykket tur, selv om de aller største fiskene ikke lot seg lure denne gangen. Men sesongen er enda ung. =)

Noen flere bilder:

Luna og Martin
Jørgen og Luna
Avslapning
Viddenatur

Kommentar