Ørretjakt i Femundelva!

Det ble en ny tur på jakt etter ørreten her om dagen, denne gangen til Femundselva. Vi hadde pratet en stund på å få tatt turen østover fra Rendalen, siden vannføringen i Mistra er så liten om dagen.

Femundelva en fin sommerkveld…

Inge kom iveien litt tidligere enn meg og det skulle ikke ta lang tid før første rapport om bra fisk var landet i håva. Denne bikket kiloen med lengde på 45cm, og det var Searchbait som trigget denne til hugg.

Kilos fisk på Searchbait…
Akkurat landet…

En knall start!!

Jeg ble ikke mindre sugen og tråkket litt ekstra på gassen, da jeg fikk snap’n fra kompisen som var godt igang..

Noe senere var endelig jeg framme også… Fikk høre at Inge hadde vært borti flere så vi var spente på hva kvelden ville bringe videre…

Med flere bommet fisk for oss begge hugger det til midt i elva, denne kjentes noe større ut! Og etter en bra fight med et par utras lander Inge den trygt i håva, og ny pers i Femundelva var et faktum.

Nydelig ørret på 52cm…
Shadow Rap i fargen TR fristet til hugg…

I solblankt vær var det favoritt fargen min, Trout i Shadow Rap som trigget til hugg. BX Minnow TR 7cm ble for lett til å kaste langt med i relativt bred elv og BX Minnow TR 10cm har relativt store treble kroker, så lett for å sette seg fast ved grunnere vann og stor stein i elva. Shadow Rap’n har mindre kroker og man kaster langt med den, i tillegg har den en mer livlig gange noe jeg synes egner seg bedre midtsommers.

Det skulle bli flere brukbare ørreter denne kvelden, med fine natur omgivelser.

Nok en fin ørret over kiloen, denne målte 45cm
Shadow Rap’n gjorde jobben…
Nydelig natur langs elvebredden…
Inge er fokusert på jakt etter ørreten…
Inge’s siste for kvelden..

Totalt ble det 3 over kiloen med 1,6 på topp med flere ørreter imellom 5-9 hg, så dette var nok en fin dag i elva.

Det blir ikke lenge til neste gang😉

Skitt fiske folkens!

Hilsen fra Inge og Anders

Kommentar