Siste tids fiske.

Det har blitt noe turer de siste helgene. Nå som det har blitt litt mildere i været så har vi dratt med oss Busteren på ett par turer. Jeg og guttungen fisket to dager med overnatting i bilen. Første kvelden prøvde vi å dorge etter SØ men de viste seg å ikke være hjemme. Men en annen fisk som var hjemme til gangs var som vanlig småtorsken.

Det begynte å bli mørkt, så vi tok opp båten og gikk i land å filiterte en torsk som vi skulle tilberede på varme glør i alu.foilie fylt med smør, løk, hvitløk og krydder. Dette falt virkelig i smak hos junior. Restene ble spist til frokost dagen etter. På lørdagen ble det ut tidlig for å se om vi kunne finne brosme og glassvar. De to artene mangler Michael. Vi kjørte først ut til en plass jeg har fått en del småbrosme tidligere. Men det var helt dødt der. I det vi skulle gi oss, nappet det hos meg. Opp kom en flott glassvar. Bare så synd det ikke var michael som fikk den.

Vi har andre plasser. Kjører bort til en ny brosmeplass og vi får napp begge to med engang vi kommer til bunns. Jeg er først opp med min fisk og det ble en Brosme. Jeg står å kikker ned i vannet mens michael sveiver. Plutselig ser jeg noe rødt der nede! Uer roper jeg og michael blir helt vill. Art 41 var ett faktum.

Michael slipper ned på nytt og ganske fort er det liv der nede. Nå håper og tror vi at det er ei lita brosme som dukker opp. Det var det og art 42 var ett faktum.

Nå går turen til en ny glassvar plass, men der var ingen hjemme. Vi avsluttet helga med å dorge etter SØ, men igjen var det bare torsk der. Det var tid for å ta opp båt og kjøre hjem.

Det skulle ikke gå mange dagene før fiskesjuken dro i oss igjen! Nå skulle vi prøve oss på SØ fra land samt flyndrer fra land. Kort fortalt vi bommet på tidevannet. Men jeg fikk testet noen nye Shadowrap modeller som jeg har utrolig god tro på. Fikk også testet «Long cast’en» i nye realistiske farger.

Vi satte snuten bort til flyndreplassen vår. Det blåste litt surt den kvelden så vi fisket bare ett par timer. Men vi klarte å få tre flotte rødspetter. Ei ble med hjem, resten fikk svømme videre da de var fulle av rogn. Viktig å ikke ta ut for mange gytefisk.

I helgen som var, ble det igjen ut å prøve å få noen nye arter til Lene og Michael. Vi prøvde de første timene etter kolmule og uer uten hell. Lene dro opp en hågjel dublet uten å juble nevneverdig mye av den grunn. Vi flyttet oss til en lusur plass og først ut med lusur var meg til de andres irritasjon. Men både Lene og Michael fikk arten etterhvert :)

På vei hjem prøvde vi oss etter flatfisk. Jeg fikk på en liten hvitting som ble slukt av noe jeg er rimelig sikker på at var en liten kveite. Men den stakk og jeg fikk opp en maltraktert hvitting. Lene avsluttet med en flott hvitting på 1,04kilo.

Oppsummert siste dag på fjorden ble disse artene:

Hvitting, torsk, brosme, lange, sypike, hyse, knurr, lusuer, hågjel, svarthå og sandflyndre.

Tight Lines!

Kommentar