Noen enkle tips for å lykkes med vårfiske etter ørret!

Det er vår, kaldt i vannet og fisken er fortsatt treg. Jeg vil nå komme med noen enkle tips som kan hjelpe deg til å lykkes, på jakt etter årets første ørret i åpent vann!

Jeg har gjort meg noen erfaringer opp igjennom, om litt av hvert som jeg mener fungerer på våren. Jeg bruker agn som har en fin svømme bevegelse under lave hastigheter. Men ikke alt for store utslag. Jeg mener ikke at man skal overdrive i bevegelsene av agnet når det fortsatt er kaldt i vannet.

Noen alternativer som jeg har fisket bra med er: Rapala BX Minnow, Rapala Shadow Rap Shad og Storm 360GT Searchbait. Noe disse 3 agnene har til felles, er en fin gange ved langsom innsveiving.

Av farger velger jeg veldig ofte naturtro farger. Men noe med blått og/eller orange i er noe jeg ofte trekker frem, og som jeg har fått mye bra fisk på under vår fiske. Noen alternativer her er: Rapala BX Minnow i fargen TR og RT, Rapala Shadow Rap Shad i fargen BGH, TRI, HLW og Storm 360GT searchbait i fargen WB, GD og HDI.

Når jeg fisker på denne tiden av året, så fisker jeg agnet en del roligere enn ellers. Jeg sveiver langsomt, med kun små bevegelser på stangtuppen innimellom. Men jeg bruker spinn stopp med jevne mellom rom. En vår treg ørret som langsomt følger tett på agnet, velger gjerne å ta, i det agnet stopper opp rett foran nesa på den. Jeg har sett gjentatte ganger at det er nettopp spinn stoppet som utløser hugget. Vær ekstra tolmodig når du fisker etter ørreten på våren. Den er ennå treg og jager gjerne ikke over store områder ennå. Fisk grundig over områdene og varier med farger. Bett periodene er kortere i det kalde vannet, men kan være desto mer intense når de først er i gang. Så her gjelder det å ha litt tålmodighet, og ikke gi seg med det første!

Håper noen av disse tipsene, kan hjelpe deg med å lykkes, når vårfisket er igang. Lykketil alle der ute 😊

Kommentar