En ny sesong rett rundt hjørnet!

Etter kalenderen å bedømme, så skulle jeg hatt mange turer langs Storsjøen i Rendalen på jakt etter ørreten allerede. Men isen ligger fortsatt tykk og snøen er det fortsatt nok av.. Så utstyret må nok bare ligge å godgjøre seg en liten stund til.. Men elvesesongen er rett rundt hjørnet, samme hvor mye snø det skulle være!

Storsjøen i Mars forrige sesong.

For min del så starter det 1. Mai i Renaelva, 16. Mai i Femundselva og 21. Mai Åkrestrømmen/Mistra!

Renaelva i fjor vår.

I mens dagene og timene telles ned mot startskuddet, så er det fint å bruke tida til å gå over utstyret. Sneller skal smøres, de skal få seg ny fiskesene og kroker skal sjekkes og slipes eller byttes! Ingen ting skal være overlatt til tilfeldigheter. Ny sesong og nye muligheter med forventninger mest sannsynlig over all sunn fornuft 🤣. Å stå i elva på åpningsdagen med utstyr som ikke er er sjekket og gått over, gir en ubehagelig mage følelse!

Noe av det viktigste synes jeg må være å spole på ny sene til en ny sesong. Ikke bare for egen følelse, men også for fiskens del. Det er ingen god følelse om fisken skulle slite av en slitt og dårlig fiskesene, å måtte svømme av gårde med utstyret! Selv har jeg to favoritter, Sufix Duraflex og Sufix Advance. Begge to er mono sener som holder det de lover, å holder seg godt kast etter kast etter kast….. Sufix Advance er en ny sene med lavere strekk enn Duraflex, og opprettholder 96% knutestyrke målt ved bruk av Uni-knuten. Grunnen til at jeg velger mono fremfor multi, er at mono tåler litt mer slitasje mot steiner og lignende. Noe det ofte kan bli litt av når man fisker i elver.

Om det er flere enn meg som teller ned mot sesong start, så bruk tida til klargjøring av utstyret. Er kjedelig å stå der slukøret å angre på at man sparte noen kroner ved å ikke bytte ut den slitte fiske sena 😉

Kommentar