Kanskje det viktigste å ha med på fisketuren!

Mye er kjekt å ha med på fiske tur, mens andre ting er kanskje mer viktig. Selv så klarer jeg meg ikke uten ei god håv! Det jeg mener betegner ei god håv til bruk langs elva er: Stor i diameter, dyp i nettet, knuteløs, gummiert, lett, og sist men ikke minst, kort skaft. Rapala flytende vadehåv oppfyller disse kriteriene. At den er flytende er også en stor fordel! 

Målene på denne håva er som følger: Nett størrelse 44×55 cm, dybde nett 55 cm og transport lengde 70 cm. Om man i tillegg velger RCD Magnetic Release så har man en utrolig sterk og god magnet til å henge håva i, på ryggen.

Grunnen til at jeg sverger til ei god håv, og mener det er ett must på fisketuren er det flere grunner til. Men først og fremst pga fiskens beste. Fisker man mye, så er det ikke alltid man ønsker å ta med fisken man får hjem. Med fisken liggende i håva i vannet, så har man god tid, å fisken får samtidig mulighet til å komme seg igjenn før den settes tilbake. Men husk da å la fisken ligge med hodet mot det rennende vannet! Hvis ikke vil det virke mot sin hensikt. Når fisken har ligget noen minutter i håva i vannet, så er den pigg og klar til å gå med en gang den settes tilbake. Ei gummiert knutefri håv er også veldig skånsom mot fisken. Og ønsker man å vite vekta på fisken, hekter man vekta på håva. Det er viktig å ha fisken minst mulig over vannet, når man skal sette den tilbake. Og husk og fukt henda før du tar i fisken!

Her ligger den fint

Rapala flytende vadehåv er stor nok til de aller største fiskene, så det trenger man ikke å bekymre seg for. 

Om du ikke har ei skikkelig håv ennå, så er det verdt å ta en ekstra titt på denne rapala_flytende_vadehav/no

Kommentar