Høstfiske i Femundselva!

Høstfiske i Femundselva anbefales for de som synes høsten/vinteren er uutholdelig lang. Med noen turer frem til elva blir islagt korter jeg selv ned den lange vinteren. Og jeg har opplevd eventyrlig fiske så sent som i slutten av Desember i Femundselva. 

Femundselva en fin høst dag

Femundselva er stengt for fiske ifra 15. Mars t.o.m. 15. Mai. 
Søndag ettermiddag/kveld ble det en tur på ca 2.5 timer. Fisket var bra, og det ble tilsammen 6 ørreter. Den største var en nydelig hannfisk med fine farger og tegninger, som strekte vekta til 1.2 kg. Hadde utover dette også mange kontakter.

Femundselva ørret 1.2 kg tatt på Rapala BX Minnow i fargen TR
Rapala BX Minnow TR leverer
Brunørret av litt mindre kaliber

Naturlige farger er det som har levert mest fisk, og da spesielt Rapala BX Minnow i fargen TR. Om du tar turen til Femundselva på denne tiden av året, så skal jeg gi ett par tips, som kanskje kan hjelpe deg ett steg i riktig retning for å lykkes med å få fisk. Nå på denne tiden av året, så begynner ørreten å finne overvintrings plassene. Finner du disse, så kan du være ganske sikker på at det står en del fisk der. Sånne plasser kjennetegnes helst, med rolig flytende og dypere partier i elva. Der kan ørreten stå utover vinteren uten å bruke for mye energi. Når du fisker, så server agnet veldig langsomt og gjerne med flere spinn stopp. Ørreten bruker minst mulig krefter for å få i seg mat i det kalde vannet. Du blir forundret over hvor langsomt du skal fiske, og hvor forsiktig fisken tar agnet. Bett periodene er korte men intense nå, så fortvil ikke om det går en time uten ett napp. Plutselig kan det være kontakt med fisk på hvert kast i en kort periode, før det brått er over igjenn.

Lykke til og skittfiske 😊 

Kommentar