Oppsummering av en helt vill ørret sesong!

foto: Anders Svalstad

Det høstes og dagene begynner å bli korte. De fleste elver på Østlandet er stengt, så ørreten skal få ro til å utføre høstens lek. Jeg skal nå oppsummere den eventyrlige sesongen jeg har hatt, med de største brunørretene jeg har vært så heldig, å få hilst på iløpet av sesongen. Og hvilke agn som har levert for meg. Ekstra artig synes jeg det har vært, at det hovedsaklig er årets nyheter som har levert for meg i år.

1. Mai er premiere dagen for elve fiske etter brunørret, da er det åpning av Renaelva. Denne dagen kriblet det ekstra mye. Ikke bare pga å endelig få kommet igang med årets elve sesong, men også for å endelig få testet årets nyhet, Storm 360GT searchbait! Hele vinteren og våren hadde jeg ventet på å få kaste ut denne gummi jiggen i elva! Elve sesongen 2017 skulle ikke bli mange timene gammel før det smeller til! Å for en start! Ørret på 7.7 kg, på åpningsdagen, på nytt agn! Starten kunne ikke blitt bedre på denne sesongen! Jeg vet jeg sa, at etter en sånn sesong start, så måtte det bare bli elendig resten av sesongen. Men dette skulle ikke bli en sånn sesong, snarere tvert imot…

Renaelva ørret 7.7kg på Storm 360GT searchbait i fargen Wannabe
En drømme start på sesongen

Deretter går det nøyaktig 1 mnd. 1. Juni blir det en tur i Åkrestrømmen før jobb. Er borti 3 bra fisker denne morgenen, der en fisk sitter på helt inn. Fisken veier 2.3 kg, også denne lar seg lure av en Storm 360GT searchbait, men denne gang i fargen Houdini.

Ørret 2.3 kg ifra Åkrestrømmen tatt på Storm 360GT searchbait i Houdini
Klar for gjennutsetting

Det går deretter også nøyaktig en mnd før det er tid for neste bra ørret. Datoen er 1. July og det er duket for årets første skikkelige Mistra ørret. Denne gangen er det en litt gamlere slager som reddet kvelden. I enden av snøret sitter det en Rapala Scatter Rap Jointed i fargen TR, og i håva havner omsider en flott Mistra ørret på 2.6 kg!

Mistra ørret 2.6 kg tatt på Rapala ScatterRap Jointed i fargen TR
Rund og fin Mistra ørret på tur tilbake til elva

6. July er nok en dato som sent blir glemt for min del. Det hår gått 6 år siden sist jeg bikket 5 kg i Mistra. Men mulighetene har absolutt vært til stedet, men det har desverre vært veldig mye stang ut..  Men denne kvelden skal bli en helt annen. Etter noen timers fiske står stanga i hel spenn, og en skikkelig Mistra ørret kjøres knall hardt i ei stri elv! Det blir en løpetur nedover elva, før jeg omsider kan håve drømme fisken, som veier 5.4 kg! Denne gangen er det en gammel klassiker som leverer, nemlig Rapala Countdown 9cm i fargen MN. Den praktfulle Mistra ørreten veies og blir foreviget i noen bilder før den skyter fart tilbake til elva. 

Mistra ørret 5.4 kg tatt på Rapala Countdown 9cm i fargen MN
Stort penere blir det ikke

26. July er det tid for å endelig få teste popper fisket. Med nyheten Rapala Skitter Pop bærer det iveien høyt oppi Mistra godt utpå kvelden. Det er veldig mye action ifra start til mål og jeg ender til slutt opp med en solid Mistra plugg på 3 kg! Ett fiske som er så spennende at det bør være advarsel for folk med hjerte problemer!

Mistra ørret 3 kg tatt på Rapala Skitter Pop i fargen FML

Ny mnd og nye muligheter… Datoen er 3. August og jeg har mottatt noen farger som kommer i 2018 i Rapala Shadow Rap Shad serien. Det blir en kort kveldstur der disse testes ut. Etter kort tids fiske så har jeg allerede landet en flott Mistra ørret på 2.5 kg på Rapala Shadow Rap Shad i fargen RTL. 

Mistra ørret 2.5 kg tatt på Rapala Shadow Rap Shad i fargen RTL
Nydelig farge på denne Shadow Rap Shad’n

10. August og nok en gang er det popper fiske som står for tur. Det er noe roligere denne kvelden, men noen fisker blir det. Å den største strekker seg til 2 kg! En Mistra ørret med usedvanlig fine farger og tegninger. Det er Rapala Skitter Pop i fargen FML som også denne kvelden er uimotståelig! 

Mistra ørret 2 kg tatt på Rapala Skitter Pop i fargen FML
Nydelige farger og tegninger på denne ørreten

3 dager seinere, den 13. August er det igjenn duket for en ny bra fisk på en 2018 nyhet i Rapala Shadow Rap Shad serien! Jeg fisker på en fisk som har vært å vist seg, å jeg bytter wobblere noen ganger før det omsider smeller til på brekket av en kulp! Et bra utras ut av kulpen og noen titalls meter nedenfor, før kan jeg håve nok en skikkelig Mistra ørret på 2.7 kg. Denne tar en Rapala Shadow Rap Shad i fargen ROL. Kroken sitter langt baki gjellene på fisken, så denne blir med hjem.

Mistra ørret 2.7 kg tatt på Rapala Shadow Rap Shad i fargen ROL
Nydelig finish på denne

Den 10. September er det årets siste tur til Renaelva som står for tur. Jeg fisker i flere timer uten det helt store av action. Avslutter kvelden ved ei ganske lang og fin Strekke. Jeg fisker flere ganger over, og de aller fleste wobblerne får seg en svømmetur. Gjør en siste tur over strekka med en Storm 360GT searchbait i fargen Houdini i enden av snøret. Helt nederst midt ute i elva så kjenner jeg et lite lugg. Noe runder på sveiva, etterfulgt av ett spinn stopp, så røsker det til. Det blir et voldsomt utras nedover ifra meg, med kun et par små stopp, før omsider fisken snur, og kommer sakte men sikkert oppover imot meg. Etter litt knoting har jeg håvet en helt rå Renaelva ørret på 3.4 kg fordelt på KUN 60 cm. Det gir en utrolig K faktor på 1.57! En del bilder blir tatt før grisen ifra Renaelva settes skånsomt tilbake.

Renaelva ørret 3.4 kg tatt på Storm 360GT searchbait i fargen i fargen Houdini
For en fisk!
Perfekt kroket av en Storm 360GT searchbait

16. September er det årets høydepunkt som står for tur. En 5 dagers tur til Randselva med gode kamerater! Turen har ikke rukket å bli mange timer gammel før det er noe tungt i enden av snøret! Fisken plasker til med sporden og jeg både hører og kjenner at dette er en stor fisk. Med hardt press, så gir etterhvert fisken etter og kommer oppover og inn på grunnere vann. Anders kommer etterhvert til, å håver rutinert den nydelig Rogna! Ikke veldig uventet er det også denne gangen Storm 360GT searchbait som er agnet. Ørreten veies til 5 kg og noen bilder senere, så er den på tur tilbake for å gjøre høstens jobb. En herlig avslutning på en strålende sesong!

Randselva ørret 5 kg tatt på Storm 360GT searchbait i fargen i fargen Gold digger
Nydelig Rogne ifra Randselva

Selv om det er de store fiskene som det skrives om nå, så har jeg hatt utrolig mange flotte opplevelser langs elvene rundt om. Det er ikke kun fiskene som betyr noe, men er man så heldig å få fisk på disse fine turene, så er det alltid en bonus! Det skal sies at det har vært mange bom turer imellom disse flotte fiskene, og en del fine fisker har det også blitt utover disse. Men det viktigste er å være i elva, så kommer betalingen til slutt. Og det hjelper også om agnet er det rette. Så det er ingen grunn til å sitte i god stolen folkens, ut og fisk 😉

En flott kveld langs Mistra med Anders (foto: Anders Svalstad)
På storørret jakt i ei stri elv (foto: Anders Svalstad)

 

Kommentar