Flyteplagg. En billig livsforsikring.

I helgen var jeg en tur i Bergen for og delta på 2 konkurranser. Fisket var sånn passe og det samme gjaldt været. Men under søndagens konkurranse skjedde det man håper aldri skal skje. En båt med 4 deltagere ombord begynte plutselig og ta inn vann. Mens de lenset med bøtter og kar for å holde vannet unna kjørte de mot land. Ca 50 meter fra et skjær stoppet motoren og da sank båten under bena på dem. Heldigvis er det påbudt med flyteplagg for alle som deltar i disse konkurransene. Men selv med flyteplagg var det krevende og komme seg inn til land. Dette var en opplevelse som kommer til og prege de involverte i lang tid fremover og uten flyteplagg kunne dette gått virkelig ille. Har du ikke flyteplagg fra før så er dette noe du bør skaffe deg nå. Det koster noen kroner for en skikkelig flytedress eller vest men det er tross alt en billig livsforsikring. Argumenter som «det er bare i veien» eller «det er så klumpete og ha på seg» hjelper lite når uhellet er ute. Nå som høsten er her og temperaturen faller anbefaler jeg en flytedress. Selv bruker jeg en Sundridge Crossflow flytedress som holder meg både trygg og varm. 


Uansett hvilken løsning du velger så velg en som er trygg. Det er gøy og fiske men ikke verdt og risikere livet for.

Kommentar