Uer.

Snarvisitt til Storfiskens Rike

I helga hadde jeg mulighet til å dra en snartur nordover til Finnmark for å fiske storuer. Jeg var ikke vanskelig å be…

Vi leide båter hos Loppa Havfiske som ligger i Nuvsvåg. Værmeldingen var overveldende bra og vi hadde stortrua da vi kjørte oppover torsdag kveld. Vi ble hentet i Øksfjord av legebåten og skysset over til Tverrfjorden. På senkvelden ble takkel og utstyr gjort klart. Min kombo bestod av Shimano Antares 50-80 lbs og Shimano Talica 25. Perfekt til dypvannsfiske.

Neste dag sto vi opp relativt tidlig og kjørte ut til uerplassene. Vi hadde ingen erfaring med uer fra dette området, men var ganske sikker på et Sørøysundet skulle levere uer av bra kaliber. De første driftene resulterte i brosme og torsk. Etterhvert som vi fikk finjustert plassen og driftet begynte det sakte, men sikkert å levere uer, dog av mer normal størrelse (1-2,5 kg).

På siste drift for dagen traff vi endelig og opp kom det en fin galte på 5,2 kg.

Kim med uer på 5,2 kg.

Etter dette driftet hadde østavinden økt betraktelig på. De nautiske milene vi hadde inn ble lange da vi måtte gå med 5-10 knops fart. Vi la akkurat til kai da siste sollys forsvant fra himmelen.

Neste dag var østavinden alt for kraftig. Jeg og Marcus gutsa på kloskate i Sørfjorden, men det eneste vi fikk opp i løpet av en 6 timersøkt var noen få hyser og en hvitting. Inni fjorden var det fantastisk værmessig. 20 grader og blikkstille.

Sørfjorden.

Siste dagen blåste det virkelig mye så vi prøvde etter kveite i munningen ved fjorden, noe som resulterte i 2 småkveiter.

Smålapp på Storm HMU.

Denne kroket vi av forsiktig i overflaten. Dessverre blåste også siste fiskedag bort, men en ting som er sikkert er at vi kommer garantert tilbake til denne plassen.

Mvh. Kim

Kommentar