Pop pop till you drop..

Snart klar for tropefiske!

Årets store ferietur nærmer seg med stormskritt. Også i år går turen langt avgårde til tropiske strøk. Der skal det selvfølgelig fiskes. Hvor og hva vi skal fiske kan foreløpig være en hemmelighet, men med på turen er undertegnede, Kim, Marcus og Ingemar. Vi gleder oss stort… 

Pakkinga er snart fullført og mye fiskeutstyr er anskaffet. Heldigvis har vi også en del bra utstyr fra før. Fellesnevneren for alt fiskeutstyret er at det må være av aller ypperste klasse og kvalitet. Man kan ikke kjøre med halvbra utstyr på en slik type fiske. Sneller, stenger, braid, fortom, kroker, svivler, splittringer og alt annet av terminal tackle må være fintunet og solid dimensjonert…

Shimano Stella 18000 og Stella 8000 HG med stor spole

Som en liten oppladning kan det være fint å se tilbake på forrige tropetur til Maldivene for litt over ett år siden. Spesielt den siste halve dagens fiske ble det fullstendig Mayhem og action i båten.

Marcus kjemper mot en illsint GT

Vi startet fisket over et fantastisk korallrev med krystallklart vann og relativt grunne partier på den ene siden av båten. Stimene med «fusilier», dvs. småfisk dukket opp på flere kanter og da kunne det være et hot tips å fiske i nærheten av disse stimene. Småfisken ble nemlig jaget av de store rovfiskene denne dagen. Vi kjørte på med poppers og stickbaits og selv om sola var stekende varm gjorde vi kast etter kast, bare avbrutt av små drikkepauser.

Det viste seg nemlig å være et skikkelig bett denne dagen og i tillegg til en mengde hugg og landede fisk hadde vi også følgere som fulgte med helt inn til båten. Jeg hadde blant annet en diger dogtooth tuna på kroken i noen sekunder, en fisk som kom flygende ut av ingenting og tok popperen 5 meter fra båten. Dessverre slapp den, men det var en heftig opplevelse.

Ingemar og Marcus startet dagen med et variert artsfiske. Det er nemlig ikke bare Giant Trevally som kan la seg friste av en popper eller stickbait.

En grouper som lot seg friste av en stickbait
Marcus med en snapper, eller «abbor» som vi kalte dem..
Marcus med en form for Coral Trout, eller «Vassørret» som vi kalte den.. :)
Ingemar med en Bluefin Trevally
Marcus fikk en Barracuda på ca. 10 kg
Disse har tenner så det holder!

Dagen før hadde jeg funnet en favorittpopper der jeg følte jeg lyktes spesielt bra med poppingteknikken. Blue Marlin var navnet og den ga fra seg skikkelige «pops» og splash i det jeg fisket den metodisk inn til båten. Jeg hadde derfor bestemt meg for å fiske steinhardt med denne under siste dags fiske.

En popper som leverte

Når fisketeknikken sitter og man har trua på det man holder på med, da gir det seg som regel utslag i resultater. Det gjorde det til gangs denne dagen. Først hadde jeg 5 hugg uten at jeg klarte å få fisken til å sitte skikkelig, men deretter kom GT’ene som perler på en snor. 5 råsterke fisk ga meg en av de heftigste fiskeopplevelsene jeg har hatt. Steinharde hugg fulgt av utras som om det var et godstog i andre enden.

GT’ene kom på rekke og rad

Til slutt kom drømmehugget. Etter en herlig fight kunne mannskapet på GT Fishers Maldives håve min nye personlige rekord for Giant Trevally. Stemninga i båten var naturlig nok på topp.

Glad sportsfisker med ny pers

Avslutter med en liten videosnutt der Marcus lander sin største GT.

Nå er det klart for tropetur igjen! Følg med på bloggen framover – det kommer forhåpentligvis nye fiskerapporter etterhvert.

Kommentar