Fra elv til hav

«Hey buddy. Want to join me at my cabin in Tustna this weekend?» Slik startet telefonsamtalen fra Bret. Bret er en amerikaner som er lidenskapelig opptatt av alt som har med fiske og gjøre. Vi møttes tilfeldig på vannet i Drøbak for 3 år siden. Siden den gang har vi jevnlig reist på turer sammen og ofte snakket om hytta hans på Tustna. Endelig åpnet det seg en mulighet hvor det passet for begge to. Fredag etter jobb satte jeg meg i bilen og startet på di 66 milene til Tustna. Like før midnatt var jeg på plass. Planen var elvefiske etter sjø-ørret og kanskje en laks med litt flaks. Lørdag kveld hadde jeg fått gjennomslag for litt havfiske. Kl 0300 gikk ferden mot elva. Vi startet fisket ved munningen og hadde ca 30 fisker før vi bevegde oss oppover elven. Di store fiskene ville ikke ta men det ble mange opp mot 1,5kg. I elven var det lite vann og vanskelige forhold. Men det var en del fisk der. Utrolig artig og se fisken stå i elven mens du presenterer agnet foran den og håper den vil ta. Visuelt fiske har alltid vært gøy og mer visuelt en dette er det vanskelig og få det. Di store fiskene glimret med sitt fravær men det ble noen fine fisker med en topp på 1,8kg.  


Etter elvefisket ble det en kjapp middag før vi tok en tur ut på havet. Vi startet med fiske på ca 70-80 meter. Det ble tatt en del fine brosmer fra 5-7kg og noe torsk. Den store bonusen kom etter en liten time da en kveite på 10kg bestemte seg for og ta opphengeren min. En Raglou i lyse farger ble for fristende. Hva er en Raglou tenker du sikkert nå. Raglou er en av neste års nyheter som jeg har skikkelig trua på. Denne har vist seg veldig effektiv på torsk og sei og jeg regner med at du skal få lese mere om den fremover her på bloggen.Havfiske turen ble avsluttet med spinnfiske etter lyr med Searchbait. Et urolig morsomt fiske med lett utstyr. Lyr fra 4-6kg inhalerer searchbaiten og dette må være min nye favoritt til lyr.


Etter en etterlengtet natt med søvn bar det ut i elven igjen. Jeg fikk gleden av og kjøre en laks i 1min før den sleit seg. Men med nydelige omgivelser og godt selskap gjorde ikke det så mye


Takk for turen Bret! Håper vi kan gjøre dette igjen.

Kommentar