Brunørret på 5 + etter 6 år!

Ja da skulle det endelig bli min tur igjenn, til å bryte den magiske 5 kilos grensa i hjem elva 😀


Det ble mandags kveld nok en tur til Mistra på jakt etter stor ørreten. Drømmen om å komme over 5 kg igjenn, er til stedet hver gang man trasker i veien til elva. Men etter 6 år med så utrolig mange bomturer og så alt for mange nesten episoder, vet jeg hvor utrolig vanskelig det er! Man må helt klart være på rett sted til rett tid, å etter det, gjøre alt riktig for å berge drømme Fisken, om man skulle være så heldig å få den på kroken!

Denne gangen skulle bli en sånn gang. Etter ca 2 timers fiske, med kun små fisk å få, så skjer det! Fisken tar en Rapala Countdown 9cm i fargen MN. Den står i ett lite rolig parti av elva rett ovenfor en større «høl». Jeg tror først jeg har kroket en pen, men ikke kjempe ørret. Jeg slakker sluring for å ikke tvinge fisken ut av det rolige partiet den står i. Lurer meg ut til kanten for å prøve å få den i håva, men da bestemmer den seg for å fortsette videre nedover elva. Med kraftig utras nedover stryket mot neste høl, er det bare å løpe etter. Jeg har ennå ikke sett fisken særlig godt, men begynner å tro at det er en ørret av bra kaliber! Men nede i hølen begynner jeg for alvor å få den berømte fiske skjelva, når jeg ser bred siden av fisken flere turer. Den er stri og prøver flere ganger å dra videre nedover. Men med hard brems klarer jeg å presse den ut av stryket og inn mot ett roligere parti. Etter hvert gir den seg såpass, at jeg klare å lure den inn i håva! Da bryter jubelen løs! Jeg kan  puste lettet ut, å konstatere at det endelig skal lykkes i hjem elva 😀

Fisken blir målt og veid til 78 cm og 5.4 kg. Deretter følger noen raske bilder, før fisken igjen får hvile seg i håva for deretter å bli satt pent tilbake. En skikkelig smell, å fisken skyter fart tilbake til stryket! For en vanvittig opplevelse av en strøken brunørret 😊 Å sette tilbake ett sånn prakteksemplar av en fisk, føles helt perfekt!

Etter dette sitter jeg på samme stein, i en god time. Mange tanker går igjennom hodet, å jeg tenker på hvor utrolig heldig jeg er, som får mulighet til å oppleve ting som dette. Nok en gang har denne herlige hobbyen gitt meg minner for livet 😊

Kommentar