Sommer, sol og gjeddefiske.

Mange forbinder kanskje det beste gjeddefisket med vår og høst. Men på indre Østlandet er det meste snudd på hodet. Her våkner gjedda til live når sommeren ankommer og vannet varmes opp til 15c +. Vi går en kjempefin tid i møte med harde hugg , varme dager og top notch fisking. Så er du i traktene finn frem gjeddeutstyret og ta deg en en tur eller 10 i de kommende 2 mnd’r. Du finner fisken i områder fra 3-20m dyp. På grunna gjerne steder der det er bra med vegetasjon , mens på dypere vann fiskes det i alle vannlag i områder man observerer mye agnfisk. En fin måte å finne ut av om man fisker på rett dyp der man f.eks ser byttesfisken på 8m dyp og det er 20m til bunnen er og la shadden synke en meter inne ved båten og telle hvor lang tid den bruket på det. Telte du til 2 feks vet du at for å komme ned til agnfisken teller du til 16 , stopp gjerne agnet 1m over eller under da de jaktende gjeddene liker agn som er litt utenfor stimene da det ses på som ett lettere bytte. Blå ,grønn, brun og motoroil bruker være farger som går godt!

Har fisket mest med shad etter gjedda den siste tida og forrige dagen kom den opp en meget velproposjonert sak på 106cm.

106cm Pure Pike Power!

Storm har softbaits som shad, curly tails og vekter til å fiske de på korrekt dyp til enhver tid. Ta en titt på utvalget på linken under.

http://www.elbe.no/fisk/produkter/storm_wobbler/no

Kommentar