Seifiske med Tommy og Thomas

For et par helger siden ble Kim og jeg invitert med til Tennskjær i Malangen for å fiske sammen med den dyktige sportsfiskejournalisten Tommy Egra. Han skulle teste en ny båt som han skulle skrive en artikkel om, en GeMi 625 CC. Med på turen var også Thomas Rødskjær, en ivrig artsfisker fra Telemark.

Vi bestemte oss for å dra rett på havet etter ankomst sent fredag kveld for å prøve å finne storseien. Noen dager tidligere hadde vi hatt et heftig fiske på storsei som jaget tobis like under overflata. Når dette fisket slår til er det rett og slett veldig morsomt på lett utstyr.

Dessverre var aktiviteten i havet lav denne kvelden og natta – kanskje regnet og det tunge skydekket hadde noe å si? Vi traff ihvertfall ikke på seien i jaktmodus, men taktikken ble da heller å dorge noe dypere med wobblere. Dette leverte tross alt en rekke med sei av pen størrelse, så helt ille var det ikke. Thomas perset også på sei, gratulerer!

Til tross for lite overflateaktivitet var det en del fisk og jaget inne på grunna. Copyright © Tommy Egra
Når seien er oppe og jager tobis i overflata fungerer Searchbait perfekt. Copyright © Tommy Egra
Ettersom seien sto dypere fungerte wobbler best denne dagen. Her en Rapala X-rap 14. Copyright © Tommy Egra
Thomas med ny seipers
Tommy med en flott sei. Copyright © Tommy Egra

Kommentar