Senevalg til ørretfiske i elv!

Når det kommer til ørret fiske i elv, så har jeg to klare favoritter, Sufix Duraflex og Sufix Super21. 

Begge senene er av typen mono, å grunnen til at j velger mono til ørret fiske i elv, er at denne tåler mye mer slitasje mot steiner osv. Å i grunne steinete elver, så blir senen definitive satt på prøve! Duraflex og Super21 er to ganske ulike sener, så her er det litt smak og behag.
Sufix Duraflex er en ganske myk og smidig sene, med «normal mono strekk». Den har høy knute og brudd styrke og tåler mye slitasje! At den er myk og smidig, gjør at man får lange kast med denne senen.

Sufix Super21 er en sene med langt mindre strekk en andre mono sener. 21 står for at den har kun 21% strekk. Dette gir en fordel ved kroking av fisk, og man har god følelse og kontakt med alt som skjer i andre enden av snøret. Her får man også en sene som tåler mye slitasje.

Hvilken dimensjon man velger her avhenger av hvor man fisker. Men fisker man i elv der man vet at det finnes fisk av større kaliber, så bør man gå for 0.30- 0.35. Men husk at kastelengden blir noe redusert med tykkere sene. Så om man fisker i elv av litt størrelse, så kan det være best å velge 0.30, sånn at man når ut dit fisken kan stå.

Husk og bytte sene, så du ikke sliter drømme fisken pga gammel eller dårlig sene!

Skitt fiske 😀

Kommentar