En havfisker prøver seg som gjeddefisker

Jeg er så heldig at jeg bor 10min unna Glomma og gode fiske muligheter etter gjedde. Av en eller annen grunn har jeg aldri tatt meg tid til dette før nå. Har tilgang til en liten båt med ekkolodd så mulighetene ligger til rette. Med så mange gode gjeddefiskere i proguide teamet så mangler det heller ikke på steder og søke råd og veiledning. Men hvor vanskelig kan det være? Gjeddefiske burde jo være ganske enkle greier ikke sant? Bare sleng uti ett eller annet og gjedda kaster seg villig over det. Det viser seg at så enkelt er det ikke. Etter et par blanketurer var det på tide og krype til korset og be di lærde om hjelp. Rolf Magnus Grenberg ble mannen jeg henvendte meg til. Dette er en mann som har mye erfaring med fiske i Glomma og virkelig kan sakene sine. Tipsene var mange og greie å forholde seg til. Med nyttig informasjon i sekken bega jeg meg ut på tur igjen. Og jammen skulle jeg ikke få fisk også. Ikke den aller største gjedda noen noensinne hadde sett men som jeg pleier og si: fisk er fisk!


Storm knock’r minnow var det som skulle til for og få hull på byllen.  Den første fisken på målrettet fiske har stor betydning. For det første er det jo gleden i seg selv med og få fisk og lønn for strevet. Men nesten viktigst av alt er at du får en bekreftelse på at det du gjør er riktig. Neste tur hadde jeg litt mer selvtillit og litt mer trua på det jeg drev med. Denne gangen løsnet det når jeg satte på en grønn Storm R.I.P curly tail rigget på R.I.P rigger. I løpet av 40 magiske minutter fikk jeg 5 gjedder hvor den største var 94cm lang og veide 4,8kg. Fortsatt ingen kjempe men utrolig morsomt.  Lurer du på tips om gjeddefiske anbefaler jeg deg og høre med noen av gjedde gutta i teamet. Di har lang erfaring med dette og vet hva di snakker om.Nå er jeg i gang og håper at fiskene skal bli større og flere. Rapporter kommer!

Kommentar