Jakten på storlanga

For et par uker siden dukket det opp en mulighet til å få bli med en stor båt ut til Malangsgrunnen. Ørjan, Cato (Ørjans kompis), Kurt og jeg tok plass ombord hos Chas i hans flotte charterbåt Lady Elsie. Noe som er ekstra spennende med Malangsgrunnen på denne tida av året er muligheten for å få storlange. Yrkesfiskere har tatt fisk i området på langt over 40 kg…

Chas er en dyktig skipper som fisker ofte i dette området. Han hadde tidligere i uka fått en rekke langer med topp på 30 kg. Vi visste imidlertid at dette langtfra er de største langene som finnes her og det virker som de kommer opp veldig grunt når man kommer et stykke utpå våren/sommeren. Han hadde ellers hatt et strålende torskefiske den siste tiden med store mengder fisk.

Man er alltid ekstra spent for en tur til Malangsgrunnen. Det er ikke ofte man kommer seg ut hit p.g.a. at plassen ligger så utsatt til, og her ute er det alltid muligheter for storfisk. Det skulle vise seg at fisket startet med et pang denne dagen og en stor fisk tok øyeblikkelig min 510 grams Stormjigg i det jeg traff bunn. Etter en fin fight kom det opp en solid torsk på et stykke over 20 kg. Fisken satt løst, så det ble en noe ufrivillig catch and release ved båtripa. Men pytt pytt, slikt skjer.

Malangsgrunnen er et område der det også finnes riktig stor kveite. Muligheten for å kroke en slik er der bestandig. Chas fikk i vinter en fisk på 65 kg og han har fått flere kveiter i fin størrelse i år.

65-kilos kveite fra Malangsgrunnen

Denne gangen ble det ingen store kveiter, men et par frimerker til Kurt..

Det var mye fisk i området, men ikke helt det store bettet. Men på Malangsgrunnen betyr det likevel ikke at du går fiskeløs, action var det nemlig jevnlig.

Kurt med en pen torsk
Stortorsk tatt på Stormjigg

Stortorskene kom tett med en rekke fisk over 20 kg.

Skipper Chas drar nok en storing over rekka
Kurt med et bra hal
Voksen torsk på 25 kg

Dagens største torsker var 24 og 25 kg. Slettes ikke verst til å være på denne årstida. Enn langene da? Joda, det var noen av dem på plass også. Jeg fikk 2 stk. langer, ingen av dem var spesielt stor, men jeg mistet en diger fisk som jeg tror var rette sorten da Kurt fikk en lange samtidig.

Lange kjøres
Langene tok også på jigg
Fin matfisk
Cato med en bra lange

Det var Ørjan som skulle få dagens største lange:

Ørjan med en større lange på kroken
Lange i overflata
Ørjan med lange på 22 kg

Takk til Chas og gjengen for en flott tur! Jakten på storlanga fortsetter forhåpentligvis om ikke så lenge.

I dag starter havfiskefestivalene på Sommarøy og skal man tolke resultatet fra denne turen kan det se lovende ut for fisket der.

Tight lines,

Øyvind

Kommentar