Team Brosmund på artsfiske i Oslofjorden

Forrige helg ble det arrangert en ny type festival i Drøbak. Raymarine Drøbak Fiskefestival er en artsfiske konkurranse hvor man fisker på 3-mannslag med egen båt. Målet er og få så mange arter som mulig og så stor fisk som mulig av hver art. Dette virket så spennende at man måtte melde seg på. Team Brosmund ble opprettet og laget besto av Andrè Martinsen, Jan-Erik Herrstrøm og undertegnende. Fredag kveld var jeg på plass i Drøbak for og klargjøre båten min Brosmund og gjøre siste forberedelser på utstyr som skulle brukes.

Lørdag morgen møttes alle deltagerne på kaia i Drøbak. Det viste seg at nivået var skyhøyt og noen av deltagerne hadde vært i Drøbak hele uken for og trene frem mot konkurransen. Det var også stor forskjell på båtene som skulle brukes og Brosmund føltes litt stusselig ut ved siden av en del av båtene som var med.

Startsignalet ble gitt og det brølte i kraftige motorer rundt oss. Brosmund tøffet forsiktig etter i retning Moss. Planen var og fiske på en plass vi håpet skulle gi oss flere arter. Men sterk vind gjorde at dette ikke lot seg gjennomføre. Vi fikk heldigvis en ulke, noe som viser seg og være vanskelig og få i området rundt Drøbak. Mistet en liten lyr når den skulle løftes over rekka. Hadde jeg vist at dette var den eneste lyren jeg skulle se denne helgen skulle jeg nok brukt klepp på den. Fikk også en godkjent hvitting. Ellers var det sypike og småtorsk som dominerte denne plassen. Mistet et par brukbare fisker også før vi måtte innse at vinden var for tøff for oss og vi måtte ty til plan b. Plan b fungerte heller dårlig og det var ikke før vi var i Drøbak igjen at det løsnet noe. Fikk sandflyndre, knurr og gapeflyndre på samme plassen. Vi fisket hele tiden med Shimano Beastmaster Boat Quiver.

Som en bonus på en stang ut dag fikk vi trøbbel med motoren på slutten av dagen og måtte gå til land. Det skulle vise at det ikke var noe vi fikk ordnet før neste dag og det så en liten stund veldig mørkt ut for oss med tanke på dag 2. Heldigvis har man gode venner og vi fikk plass ombord på Bayard på søndag. Det betydde at Team Bayard fikk flere fiskere ombord som skulle krangle om samme fisken, men det var viktigere for dem at vi fikk fisket en at di skulle beholde fordelen av og bare være 3. Takk til Birger Johansen, Kjetil Langvatn og Arne Reitan for at vi fikk bli med dere.

Dag 2 skulle vise seg og være det motsatte av dag 1. Nemlig noe så sjelden som en stang inn dag.   Vi startet med og fiske sild. Dette gikk greit og turen gikk videre til samme område som vi hadde avsluttet i dagen før. Her fikk vi horngjell, rødspette og bergnebb. Så gikk turen ut på dypere vann. Her begynte virkelig flaksen og vise seg. Av 5 fisker så var hele 4 av dem nye arter. Vi fikk sei, vassild, hyse og hågjell! Jeg har fisket noen hundre timer på denne plassen men aldri fått hågjell der før. Litt av en dag og få det på…

Vi fikk altså hele 8 nye arter denne dagen og samlet over to dager endte vi på 15 arter. Dette skulle vise seg og holde til en 3.plass i konkurransen. Premieutdelingen foregikk på Peppes i Drøbak og premiebordet var det lite og utsette på. Flotte premier fra blant andre Normark Norway og Raymarine

Vinnerlaget hadde 17 arter og vant fortjent. Gratulerer så mye til Team abu Garmin.

Takk til SFK Knurren for et kjempe flott opplegg. Dette gir mersmak og vi kommer garantert tilbake igjen neste år.

Kommentar