Storkveita som glapp… (film)

For noen helger siden var jeg ute med nybåten til Marcus sammen med han, Alex, Tim og Tor. Målet var å lure opp årets første kveite. Det var en nydelig tur i godt vær, men kveitefisket var tregt. Vi hadde få kontakter i løpet av dagen, inntil Tim kroket på en diger fisk på en Stormjigg. Hans tidligere kveitepers er 1 kg, så dette hadde vært en meget solid forbedring om fisken ikke hadde løsnet etter noen minutter. Hvor stor fisken var får vi aldri vite, men den var så nært båten at vi såvidt kunne skimte den i vannet. Estimatet er 70-80 kg +. Surt, men slik er kveitefiske og det kommer nye sjanser. Forhåpentligvis blir det mer action når det blir varmere i vannet (om det slutter å snø i Tromsø?)

En liten filmsnutt fra fighten kan du se her (inkl. UV-scene av en annen kveite):

Kommentar