Klargjøring av utstyr til fiskesesongen på Mjøsa.

 

Fiskesesongen på Mjøsa er alt i gang men, på grunn av vannstanden har det dessverre ikke vert noen muligheter for meg å fiske. De siste dagene har vannet startet å stige igjen så nå er det nok ikke lenge før jeg kan starte å fiske aktivt. Mens jeg venter på at vannet skal stige har jeg gjort fiskeutstyret klart.  En gang i året bytter jeg kroker, sener og splittringer. Dette for å være sikker på at storfisken ikke glipper.

I år har jeg valgt å bruke Sufix 21 og Sufix 21 Fc sene. Sufix 21 er strekt lengre og varmebehandlet på en spesiell måte. Sufix 21 Fc er 100% fluorocarbon.  Begge senene strekker seg mindre enn vanlig monosene, dette gir bedre kontakt med fisken og bedre kroking. Jeg bruker tykkelse 0.40mm til trollingfiske.

Til trolling rigger jeg alle wobblerene mine med en lenke. Lenke gir veldig skånsom og bra kroking av fisken. Jeg bruker VMC krok 7554 CB  i størrelsene 6 og 4. Disse er perfekte til storørret fiske.

Scatter rap husky med nye VMC kroker 7554 CB  str 4 kroker «trolling rigget»

 

Vmc splittringer og kroker jeg bruker.

Nå er alt utstyret klargjort for 2017 nå er det bare å vente på litt vann så jeg kan komme i gang med fiskingen igjen.

Vannstanden på båtplassen min på viken 2 på toten.

Kommentar